Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Před fotbalovou Vysočinou je těžký duel na půdě Třince

/
/
/
607 Zobrazení



Fotbalová Vysočina se takřka po sedm letech vrací do Třince. V sobotu 29. září zde v tradiční dopolední čas sehraje hodně náročné utkání desátého kola národní ligy. Vysočina má v tabulce před Třincem náskok deseti bodů a jedenácti příček, ovšem toto zdání může být velmi matoucí.

Třinecký tým byl štikou uplynulého ročníku národní ligy a nakonec obsadil výbornou pátou příčku tabulky se ziskem 47 bodů. Vstup do nového ročníku mu však vůbec nevyšel. Dílem smůly nezvládl bodovat hned v pěti úvodních duelech v řadě. První bod Nečkův tým získal až v šestém kole doma s Táborskem, ovšem poté nestačil na půdě Vítkovic. Očekávaný zlom nastal až v osmém kole, kdy Třinec na svém stadiónu porazil 2:0 Sokolov. Nástup formy pak potvrdil v posledním kole, kdy zvítězil 0:1 ve Varnsdorfu. Tedy na stadiónu, kde předtím prohráli fotbalisté Hradce Králové i Jihlavy.

Vysočina má s Třincem příznivou bilanci a navíc příjemné vzpomínky na poslední vzájemné konfrontace. Před sedmi roky si Jihlava z Třince odvezla důležité tři body za výhru 1:3, když dvě branky zaznamenal Tecl a jednou se trefil Karlík. Jarní duel 29. kola pak vstoupil do klubové historie, neboť Vysočina díky jasné výhře nad sobotním soupeřem oslavila návrat do nejvyšší soutěže po šesti letech.

Asistent trenéra Michal Šmarda si dobře uvědomuje, jak nepříjemný protivník jeho svěřence čeká: „Třinci se nepovedl vstup do ligy, ovšem nadále si zachoval svůj způsob hry. Tým se dokázal v posledních dvou zápasech výrazně zvednout, když doma porazil Sokolov a na tento tříbodový zisk navázal i ve Varnsdorfu. Třinec se prezentuje zodpovědným, a týmovým výkonem. Nechybí mu však ani fotbalová kvalita, stejně tak osobní statečnost a důraz v osobních soubojích. Díky řadě urostlých hráčů je silný při standardních situacích. Kvalitu týmu navíc zvedly poslední příchody Kušníra z Dukly nebo Webera z Karviné. Čeká nás opravdu velmi těžké utkání.“

  • Facebook
  • Twitter