Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prázdniny v Telči zahájí Ondřej Ruml se Zatrestbandem. Festival láká na Mňágu, Monkey Business nebo Tata Bojs

/
/
/
531 Zobrazení



Sedmnáct dní plných koncertů a divadelních představení opět nabídne festival Prázdniny v Telči, který letos odstartuje v pátek 28. července. Na pěti festivalových scénách vystoupí více než stovka hudebníků, především kultovních folkových jmen jako je Druhá Tráva & Bratři Ebenové, Karel Plíhal nebo Vlasta Redl. Scénu na Panském dvoře letos oživí Mňága & Žďorp, Monkey Business a Tata Bojs.

Koncerty, pohádky, hraní v ulicích, výstavy, závody na dračích lodích, charitativní běh, výlety parní lokomotivou. To všechno už nezaměnitelně patří k festivalu Prázdniny v Telči.
„Je neuvěřitelné, kolik se toho díky místním šikovným pořadatelům během našeho festivalu děje. Před čtyřiceti lety jsme tím prvním koncertem zasadili semínko, které ale jen díky dobrému klimatu v Telči, vyrostlo do tak krásného a velkého festivalu,“ říká za pořadatele Milan Kolář a dodává: „Podobně se vloni z nápadu na narozeninové obohacení festivalu zrodila dnes už pátá plnohodnotná scéna U Lodiček, kam se hlásí hudebníci z celé ČR.“

Čtyřicátý první ročník festivalu letos na zámeckém nádvoří zahájí český zpěvák Ondřej Ruml, velký milovník jazzu, swingu a Bobbyho McFerrina, který předvede svoje pěvecké umění nejen sólo, ale i spolu s Petrem Píšou a Zatrestbandem. „Zahájení letos bude velkou poctou filmu Až přijde kocour, tak všechny zveme, ať přijdou pěkně barevní,“ dodává Milan Kolář.

Skvělá atmosféra na Prázdninách v Telči nikdy nechybí

Po divokém zahájení pak Telč na následujících šestnáct dní naplno ožije hudebním festivalem Prázdniny v Telči. Ten má na programu nejen koncerty na nádvoří, ale také pohádky v parku, koncerty na náměstí, tvůrčí dílny, klubové koncerty a víkendový festival na Panském dvoře a další bohatý doprovodný program.

Tak jako každý rok v Telči vystoupí přední jména české hudební, především folkové scény.
„V jedinečné atmosféře na nádvoří zámku vystoupí například Druhá Tráva a Bratři Ebenové, Javory beat, Vlasta Redl s kapelou, nebona Anděla nominovaný herec a písničkář Vladimír Javorský. Po delší pauze zahraje kapela Condurango herečky a zpěvačky Báry Hrzánové,“ prozrazuje Milan Kolář

Dalšími taháky pak podle organizátorů budou vystoupení Karla Plíhala, Hradišťanu, nebo nebo tradiční show Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Největší zájem je ale o dva koncerty písničkáře Pavla Lohonky Žalmana, který jeden den vystoupí se svými dřívějšími spoluhráči a kapelou Nezmaři a druhý den se současnou kapelou a písničkářem Kiďákem.

O víkendu Mňága, Monkey Business a Tata Bojs Víkendová open-air scéna na Panském dvoře letos proběhne jako vyvrcholení Prázdnin v Telči od 10. do 12. srpna. Zde si přijdou na své milovníci divočejší muziky a nočních večírků. Zahrají tu mnoha cenami ověnčené a hlavně fanoušky milované kapely Mňága & Žďorp, Monkey Business a Tata Bojs. „Součástí programu jsou každý den vždy dvě další vynikající místní kapely, stánky s pivem z minipivovarů, vybrané gastrostánky, venkovní bar a hudební scéna pod kaštany,“ dodává za pořadatele Vojtěch Kolář.

  • Facebook
  • Twitter