Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prášek v Chorvatsku dvakrát druhý

/
/
/
888 Zobrazení



Čtvrtý závod Alpskojadranského šampionátu se jel na chorvatském automotodromu Grobnik a startoval na něm i havlíčkobrodský závodník Michal Prášek za tým Roháč & Fejta motoracing.

Na okruh vyrazil týmem už ve středu, aby využili čtvrteční tréninky. „Bohužel jsem měl hodně těžký pád, kdy mě motorka vystřelila ze sedla ve 150 km/h, v tu chvílí jsem se ocitl 2 metry nad zemí, dopadl jsem přímo na asfalt a naneštěstí dopadl na levé rameno, se kterým se léčím už tři měsíce po pádu z Vysokého Mýta. Měl jsem velké štěstí, že závodník za mnou se mi dokázal vyhnout,“ popisuje Prášek, který i přes velkou bolest usedl o den později na svůj stroj znovu a i přesto zajížděl velmi slibné časy. Závěrečný trénink se mu dokonce podařilo vyhrát.

Sobotní kvalifikace se jela na čtyřicet minut, tedy dvojnásobek času než obvykle. „Měli jsme dobrou strategii, jeli jsme na tři zastávky v boxech a tři směsi pneumatik. V posledním kvalifikačním kole jsem zajel čas 1:27.387, což v tu chvíli znamenalo pole position. V závěru kvalifikace mě ale přehodil Michal Filla, takže do sobotního závodu jsem startoval ze druhého místa,“ říká Prášek.

Start do závodu ale dost pokazil a do první zatáčky najížděl na šestém místě. Během půl kola už byl druhý a vydal se za Michalem Fillou, který si udělal drobný náskok. „Od druhého kola to byl skvělý boj, navzájem jsme se předjížděli. Závod byl ale kvůli pádu jednoho ze závodníků přerušen.“ Restart závodu se jel na šest kol. „Byl to docela sprint. Start jsem měl  zase špatný, ale stejně jako v prvním závodě jsem se rychle dostal na druhé místo a začal statovat náskok, který si Filla udělal. Jezdil jsem hodně rychlá kola, dokonce jsem zajel  čas 1:26.585, kterým jsem stanovil nový traťový rekord na okruhu Grobnik,“ vypráví Prášek, který se v nájezdu do posledního kola dostal do vedení. „Filla mě předjel na brzdy, ale já mu to následně vracím předjetí na výjezdu. Opět se ale dostane přede mě a  já se v nájezdu do cílové rovinky rozhoduji, jestli motorku stáhnout na levou nebo pravou stranu. Bohužel jsme si vybrali oba stejnou stranu a já téměř narazil do Michala, musel jsem ubrat a cílem jsem projel těsně o 0.035 sekundy na druhém místě,“ popisuje dramatický, ale férový finiš.

Nedělní závod jel jel na 15 kol a teploty přesahovaly 30 stupňů. Prášek do něj díky traťovému rekordu odstartoval z prvního místa. Ve vedení byl celý závod před Michalem Fillou, který zaútočil po Práškově špatném výjezd do cílové rovinky. Havlíčkobrodský závodník tak cílem projel na druhém místě, i v tentokrát ale zajel nejrychlejší kolo závodu.

Další závod čeká Michala Práška a jeho tým na rakouském okruhu Redbull ring, kde se pojede další podnik šampionátu Alpe Adria.

  • Facebook
  • Twitter