Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prádelna v Nemocnici Pelhřimov vypere denně 1,5 tuny prádla

/
/
/
1112 Zobrazení



Plastový štít na obličeji, respirátor, rukavice, ochranný plášť včetně bezpečné obuvi. Právě tak jsou vybaveni zaměstnanci prádelny pelhřimovské nemocnice, kteří přijdou denně do styku s textiliemi z operačních sálů, špinavým ložním prádlem, ručníky nebo oblečením zdravotnického personálu. Prádelna zvládne při jednosměnném provozu vyprat denně v průměru 1,5 tuny prádla. Kromě toho se dvaadvacet zaměstnanců provozu stará o žehlení, opravy, značení, svoz a rozvoz prádla.

Objekt postavený před třiceti lety je při manipulaci s prádlem rozdělen na dvě části – čistou a špinavou. Tyto cesty se při dopravě či manipulaci nesmí potkat. „Špinavé prádlo je v pytlích přivezeno na rampu, odkud jej pracovníci dopraví do prostoru před pračkami. Následně je obsah roztříděn podle pracích cyklů,“ informoval náměstek hospodářsko-technické správy (HTS) pelhřimovské nemocnice Petr Adam. Poté je prádlo rozděleno podle druhů a putuje na mandl. Pokud je poškozené, jde na opravu, jinak směřuje do expedice prádelny. Zaměstnanci prádelny, obzvláště ti, kteří pracují v tzv. špinavé zóně, musejí dodržovat přísná opatření v souladu s vyhláškou a hygienicko-epidemiologickým řádem prádelny.
Kromě praní nemocničního prádla poskytuje prádelna i komerční služby například pro soukromé lékařské ambulance. V loňském roce bylo v pelhřimovské prádelně dohromady vypráno 337 tun prádla.

Foto: Tzv. čistá část provozu prádelny pelhřimovské nemocnice. archiv: Nemocnice Pelhřimov

  • Facebook
  • Twitter