Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Práce uzavřou části brodských cyklostezek na pravém i levém břehu Sázavy

/
/
/
1075 Zobrazení



Povodí Vltavy, s. p., se chystá na dlouho plánovanou akci – odstranění bahnitého nánosu ze dna řeky Sázavy. Práce uzavřou části havlíčkobrodských cyklostezek jak na pravém, tak na levém břehu řeky a omezí pěší i cyklisty, a to až do konce letošního října.

Na levém břehu půjde o uzavírku zhruba dvacetimetrového úseku podél areálu Technických služeb města Havlíčkův Brod v blízkosti mostu u Rica. Uzavírka tady začne s 13. červencem a má trvat až do konce října.

Na pravém břehu se uzavře úsek části parkoviště a in-line dráhy podél areálu Hippos arény v celkové délce zhruba 200 metrů. Tady omezení začne s 19. červencem a skončit má opět se závěrem letošního října.

„Tím, že odstraníme obrovské množství nánosů, odtěžíme zhruba 4,5 tisíce metrů krychlových sedimentu, výrazně se zlepší odtokové poměry v korytu řeky, a tím dojde ke snížení rizika povodní,“ uvedl tiskový mluvčí Povodí Vltavy, s. p., Hugo Roldán.

V létě kvůli sníženému průtoku

Cyklostezky podél řeky jsou nejfrekventovanější právě v létě. Z tohoto důvodu bude omezení pro pěší i cyklisty nepříjemné. Podle Huga Roldána však těžba bahnitých nánosů nemůže probíhat v jiném období. „Je to kvůli tomu, že aktuálně jsou snížené průtoky, takže je to vhodná doba k provádění těchto prací. Předem děkujeme za pochopení,“ sdělil Roldán.

Těžké stroje cyklostezky podle Povodí Vltavy nezničí

Stroje i s odváženým bahnitým nánosem budou vážit stovky tun, proto je důležité myslet na ochranu povrchu cyklostezek. Povodí Vltavy, s. p., s ochranou povrchu frekventovaných stezek počítá. „Úseky pokryjí betonové panely, které dobře ochrání povrch cyklostezek tak, aby zůstal neporušený,“ reagoval na otázku redakce Hugo Roldán.

Nákresy omezení najdete pod tímto odkazem: www.muhb.cz/assets/File.ashx?id_org=3782&id_dokumenty=867984.

  • Facebook
  • Twitter