Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pozorování noční oblohy ozvláštní Muzejní noc na žďárském zámku

/
/
/
709 Zobrazení



Hvězda je základem Santiniho architektury, proto se stane hlavním symbolem Muzejní noci v zámku ve Žďáru nad Sázavou. Kromě zdarma přístupného Muzea nové generace a výstavy Umění baroka se mohou návštěvníci v pátek 8. června těšit na pozorování noční oblohy a přednášku o astronomii. 

„Přestože Měsíc na obloze vídáme relativně často, i ve 21. století o něm koluje celá řad polopravd nebo dokonce i úplných nesmyslů. Současná věda přitom mnohé ze záhad dokáže zcela jednoznačně vysvětlit. Přednáška poodhaluje historii a zákulisí některých “měsíčních” omylů, mystifikací a konspiračních teorii,“ říká Miloš Podařil z Jihlavské astronomické společnosti.

Při tradiční Muzejní noci tak nabídne žďárský zámek víc než jen zpřístupnění Muzea nové generace zdarma. „Pozvali jsme Jihlavskou astronomickou společnost s profesionálními dalekohledy. Po setmění se tak na středověkých sádkách bude pozorovat noční obloha,“ dodává Lucie Herberová, marketingová ředitelka zámku ve Žďáru nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter