Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Požár strniště Jadernou elektrárnu Dukovany neohrozil

/
/
/
949 Zobrazení



V pátek 6. července v podvečer vznikl na poli u Jaderné elektrárny Dukovany požár strniště. K jeho likvidaci byli povolání hasiči z elektrárny se dvěma požárními vozy, kteří na místo dorazili za dvě minuty jako první.

„Společně s dalšími pěti jednotkami z okolních obcí Dukovany, Rouchovany, Mohelno a Hrotovice se požár, který se blížil k přilehlému borovicovému lesu, podařilo lokalizovat. Z důvodu spotřeby velkého množství vody pro hašení požáru bylo pro všechny zasahující jednotky před Infocentrem elektrárny zřízeno plnící stanoviště z místního hydrantu. Po necelých dvou hodinách se požár podařilo úspěšně uhasit,“ popsal zásah tiskový mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk.

Hasičský záchranný sbor v Jaderné elektrárně Dukovany sídlí v areálu elektrárny, má 64 členů a zajišťují nepřetržitou službu. Jejich hlavním úkolem je rychlá a účinná pomoc při mimořádných událostech v areálu elektrárny, další činností jsou asistence a dohledy při pracích s otevřeným ohněm, technická a technologická pomoc při běžném provozu elektrárny, jištění pracovníků ve výškách nebo odchyt zvěře.

Elektrárenští hasiči dlouhodobě pomáhají v okolí elektrárny a spolupracují s kolegy z IZS ČR. Nejčastější zásahy v okolí elektrárny, na které jsou povolávány se týkají dopravních nehod a odstraňování jejich následků. Jejich činnost spočívala především v poskytování rychlé první předlékařské pomocí a zajištění prostor. Hasiči v blízkém regionu působí také preventivně a podílejí se na ukázkách hasičské techniky pro veřejnost.

  • Facebook
  • Twitter