Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Povodí Vltavy bude odstraňovat sedimenty ze dna Sázavy, práce si vyžádají omezený vstup na cyklostezku

/
/
/
528 Zobrazení



Kvůli odstranění bahnitého nánosu ze dna řeky Sázavy musí pěší a cyklisté počítat od začátku července v Havlíčkově Brodě s omezením vstupu na část cyklostezky po obou stranách toku. Na pravém břehu půjde o úsek v blízkosti hřiště Plovárenská a na levé straně budou práce probíhat u areálu Technických služeb Havlíčkův Brod. Omezení potrvá zhruba čtyři měsíce.

„Odstraněním sedimentů dojde k pročištění koryta od nánosů, čímž se zlepší odtok vody a dojde ke snížení rizika vzniku povodní. Při pracích bude z řeky odstraněno zhruba 4 644 kubických metrů bahnitých nánosů,“ vysvětlil tiskový mluvčí státního podniku Povodí Vltavy Hugo Roldán a dodal, že areál Technických služeb bude využit pro dočasné uložení vytěžených sedimentů a po nezbytném odsátí vody bude odvezen k zákonné likvidaci.

Přístup k nemovitostem podél levého břehu bude zajištěn obousměrně po cyklostezce od mostu u kostela sv. Kateřiny, vjezd a výjezd vozidel stavby umožní z Bělohradské ulice. Na omezení vstupu na pravém i levém břehu cyklostezky upozorní pěší a cyklisty dopravní značení.

„V souvislosti s omezením provozu cyklostezek si dovolujeme apelovat na veřejnost, aby dbala zvýšené opatrnosti při pohybu v blízkosti staveniště, a děkujeme předem za pochopení a za trpělivost,“ vzkázal Hugo Roldán.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter