Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Bouřky v noci z úterý na středu zaměstnaly na Vysočině nejen hasiče

/
/
/
527 Zobrazení



V souvislosti s počasím zasahovali hasiči na Vysočině od úterního večera do středečního rána u více než 230 událostí.
Policisté registrovali několik desítek oznámení, která se týkala popadaných stromů na silnice,  zaparkovaná auta nebo elektrické vedení. Nemají ale hlášena žádná vážná zranění.


„Hasiči nejčastěji odstraňovali stromy a větve, které padly na silnice a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Žďársku a Jihlavsku. V průběhu večera a noci došlo také k několika dopravním nehodám – nárazům aut do popadaných stromů. Všechny tyto nehody se obešly bez zranění osob. Problémy byly také na železnici. Do padlého stromu v kolejišti narazil vlak u Dobronína na Jihlavsku. I tato událost se obešla bez zranění,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

„Dvě lehká zranění s nutností ošetření v nemocnici v Pelhřimově si vyžádala událost, která se stala v úterý kolem půl desáté večer na silnici I/19 mezi Leskovicemi a Čížkovem na Pelhřimovsku. Před jedoucí auto Peugeot 306, ve kterém cestovali dva muži, náhle dopadl strom, který se vyvrátil poryvem větru. Řidič osobního vozu do stromu narazil, přejel jej a skončil v příkopu, kde havaroval. Při nehodě se řidič a spolujezdec lehce zranili a museli být převezeni do nemocnice k ošetření. Na stejné silnici narazilo další osobní auto do stromu kolem půl desáté mezi Obrataní a Kamenem. Nehoda se obešla bez zranění. Po dvaadvacáté hodině uvízla v lese mezi Větrným Jeníkovem a Bílým Kamenem posádka osobního vozu Škoda Octavia, která se dostal mezi popadané stromy a nemohla z místa pokračovat. Událost se obešla bez zranění,“ doplnila Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

K dalším komplikacím v dopravě došlo podle informací policistů na dálnici D1. „Od 22.00 popadaly na D1 mezi 128. a 129. kilometrem stromy na vozovku, oba směry byly uzavřeny. Dálnici se podařilo zprůjezdnit v noci  kolem jedné hodiny, ale při rozjezdu vozidel byly problémy s řidiči kamionů, které museli policisté budit, protože zaparkovali vozidla na dálničním tělese a vykonávali bezpečnostní přestávku,“ dodala Dana Čírtková.

Stromy popadaly také na železniční koleje mezi Bystřicí nad Pernštejnem a Rovným. „Stále je neprůjezdná  silnice II/353 mezi Stájí a Zhoří  a silnice II/112 mezi Novou Vsí a Řídelovem, které jsou uzavřeny kvůli popadaným stromům, dopravní značky na tuto situaci upozorňují a zakazují vjezd do těchto úseků,“ uzavřela Dana Čírtková.

Úvodní foto: Nehoda na Pelhřimovsku, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter