Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Letošní tisící porod v havlíčkobrodské nemocnici

/
/
/
759 Zobrazení



Havlíčkobrodská porodnice zaznamenala v rekordním čase zaznamenala ve čtvrtek 6. září ve 21.13 tisící porod letošního roku jako první porodnice na Vysočině. Narodil se malý Vašík Smoček s porodní váhou 3860 g z Prahy.  

„S průběhem porodu jsem byla moc spokojená. Vše bylo podle mých představ. Byl to můj první porod a brodskou porodnici jsem si vybrala na doporučení,“ sdělila novopečená maminka Iva Roklová. Celkem se ke čtvrtku 6. září narodilo v Havlíčkově Brodě 1012 dětí, v letošním roce se totiž narodilo již dvanáct párů dvojčat.

Malý Vašík se má k světu

Za posledních šest let se letos k datu 6. září narodilo v havlíčkobrodské porodnici nejvíce dětí. Obvykle tisící porod slavili v Havlíčkově Brodě až v polovině nebo ke konci září – v loňském roce 24. září 2017. Rodí se tedy stále více miminek, ke všemu více chlapců než holčiček. Rekordní počet porodů letos zaznamenali také v prázdninových měsících – červenec a srpen, kdy se narodilo celkem 269 dětí. V porovnání s loňským rokem se letos narodilo už o 70 dětí více. (Červenec 134 dětí / 3x dvojčata / tedy 131 porodů za měsíc – Srpen 135 dětí / 1x dvojčata / tedy 134 porodů.)
„Velice si vážíme toho, že maminky volí naši porodnici a vybírají si nás i z okolních regionů či větší dálky. Každoročně u nás rodí asi dvě desítky maminek právě z Prahy. Spokojené jsou nejen s personálem porodnice, ale chválí si zejména moderní porodní sály,“ sdělila vrchní sestra Martina Horáčková.

  • Facebook
  • Twitter