Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dvě nehody ochromily ve čtvrtek výpadovku z Jihlavy na Pelhřimov

/
/
/
819 Zobrazení



Ve čtvrtek 6. září se před půl pátou odpoledne se stala na silnici II/602 u Jihlavy v místě nájezdu na obchvat na silnici I/38 dopravní nehoda, krátce na to došlo v koloně před havárií k sériové nehodě čtyř aut.

„Sedmašedesátiletý řidič s osobním vozem Peugeot 2008 projížděl po silnici II/602 ve směru jízdy od Pelhřimova na Jihlavu. Při odbočování vlevo ve směru na Znojmo na komunikaci I/38 zřejmě přehlédl protijedoucí osobní auto Peugeot 407, kterému měl dát přednost, a došlo ke střetu. Po nárazu byl Peugeot 407 odražen do protisměru, kde právě projížděl vůz Opel Astra. Auta Peugeot 407 a Opel Astra byla odražena na kovová svodidla a vůz Peugeot 2008 po nárazu vyjel vpravo mimo vozovku,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině
Při dopravní nehodě se lehce zranilo šest osob. Všechny zraněné převezla vozidla zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Jihlava. Hmotnou škodu na vozech odhadli policisté na 340 000 korun. Místo dopravní nehody bylo po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a šetření okolností dopravní nehody neprůjezdné. Policisté museli odklánět provoz. Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté.
„Před místem této dopravní nehody se v obou směrem vytvořila kolona vozidel, ve které se ve směru od Pelhřimova stala v 16.45 další dopravní nehoda s účastí čtyř osobních aut. Nehoda se stala na silnici II/602 naproti čerpací stanici. Sedmačtyřicetiletý řidič vozu Ford Galaxy jel ve směru jízdy od Pelhřimova směrem na Jihlavu. Při jízdě na přímém úseku se plně nevěnoval řízení a nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozem stojícím před autem Volvo. Jeho řidič v místě zastavil z důvodu vzniklé kolony vozidel a došlo ke střetu,“ dodala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Při dopravní nehodě se zranilo pět osob. Všech.ny zraněné osoby převezla vozidla zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Jihlavě k dalšímu ošetření. Věc dopravní nehody byla s viníkem vyřešena uložením pokuty v příkazním řízení. Hmotná škoda na havarovaných vozidlech byla odhadnuta na 300 000 korun.

  • Facebook
  • Twitter