Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Porodní asistentky a lékařky se v Jihlavě učily, jak maminkám zpříjemnit těhotenství a porod

/
/
/
252 Zobrazení



Porodní asistentky a lékařky v jihlavské nemocnice neusínají na vavřínech. Za sebou mají nově dvoudenní odborný kurz, kde se naučily více o tom, jak dosáhnout toho, aby byly těhotenství a porod pro ženu co nejpříjemnější a nejjednodušší.

Dvoudenní odborný kurz byl zaměřen na funkční přístupy k porodu z pohledu fyzioterapie a porodnictví. Porodní asistentky a lékařky se seznámily s biomechanikou pánve, s použitím takzvané Rollover sekvence: „To znamená, že pomocí Rebozo, relaxačních i aktivních poloh, napářky a masáží se snažíme udělat miminku dostatek prostoru, aby lépe vstoupilo do pánve a mělo jednodušší cestu se narodit,“ popisuje vedoucí lékařka porodního sálu Lucie Trýbová o technice, která slouží také k nápravě zadních a šikmých poloh u miminka. Dvoudenní kurz, který proběhl přímo v nemocnici, byl zaměřený také na porodní polohy a chránění hráze.
„Moc děkujeme skvělým lektorkám, porodní asistentce Anně Kohutové a fyzioterapeutce Olze Gruberové za nepřeberné množství informací a praktických ukázek, které nám dávají velký smysl a motivují nás v další a kvalitnější péči o těhotné ženy. Moc děkujeme také nastávajícím maminkám, které nám dělaly figurantky. Některé informace nebyly pro nás úplně nové, ale teď se nám to krásně propojilo a zapadlo do sebe,“ říká staniční sestra porodního sálu Romana Daňhelová.

Účastnice kurzu


Jihlavská porodnice je vyhledaná nejenom nastávajícími maminkami z Vysočiny, ale také ze vzdálenějších míst jako Praha, Brno, Tábor, Znojmo nebo Hradec Králové. Letos se zde narodilo již 1062 dětí.

  • Facebook
  • Twitter