Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Respiračních onemocnění na Vysočině podle informací hygieniků mírně přibylo

/
/
/
271 Zobrazení



Krajská hygienická stanice kraje Vysočina (KHSV) za 44. týden eviduje v regionu 1241 nových případů akutních respiračních onemocnění (ARI) v přepočtu na sto tisíc obyvatel.

Nejvíce nových případů je hlášeno na Žďársku (1543 případů na 100 tisíc obyvatel) a Havlíčkobrodsku (1298 případů na 100 tisíc obyvatel). Nejméně nových případů přibylo na Třebíčsku, kde je hlášeno 1021 nových případů na 100 tisíc obyvatel
.
Za poslední týden počty nových případů akutních respiračních onemocnění v Kraji Vysočina opět mírně vzrostly. Největší relativní nemocnost je mezi dětmi do pěti let. „Měli bychom využít příznivého počasí a pobývat co nejvíce venku na čerstvém vzduchu. Uzavřené prostory, kde se shromažďuje větší počet osob, je třeba pravidelně, krátce ale intenzivně, větrat. Jde například o školní třídy nebo kanceláře. Větrání přispívá ke snížení virové nálože v místnosti. Pestrá strava bohatá na vitamíny, pohyb a dostatek spánku nám pomůže období respiračních onemocnění co nejlépe překonat,“ radí Hana Pavlasová, ředitelka protiepidemického odboru KHSV.

  • Facebook
  • Twitter