Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté zadrželi opilé řidiče

/
/
/
614 Zobrazení



Čtveřici řidičů pod vlivem alkoholu a drog zastavili ve středu 8. a ve čtvrtek 9. května policisté na silnicích Vysočiny.

Ve středu 8. května kolem půl dvanácté v noci kontrolovali jihlavští policisté vůz, jehož řidič byl pod vlivem alkoholu. „Vozidlo Citroen zastavila policejní hlídka v ulici U Skály v Jihlavě. U čtyřiačtyřicetiletého řidiče zjistili policisté 1,30 promile alkoholu v dechu. Výsledky opakovaných dechových zkoušek byly 1,51 a 1,41 promile. Další jízdu mu policisté zakázali a zadrželi řidičský průkaz. Případ prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ popsala první případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Krátce před půlnocí zastavili třebíčtí policisté v Bráfově třídě v Třebíči osobní auto Peugeot, jehož řidičkou byla dvacetiletá žena. „Dechovou zkouškou naměřili hodnotu 1,97 promile alkoholu. Opakované měření ukázalo 1,83 promile. Policisté ženě na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za takový trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok a zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel,“ doplnila Stanislava Miláčková.

Policisté z policejní stanice v Počátkách zastavili ve čtvrtek 9. května kolem půl druhé odpoledne v ulici Lipárky v Počátkách osobní auto Dacia Duster. „Řidičem vozu byl třiačtyřicetiletý muž z Pelhřimovska. Dechová zkouška byla negativní, ale test na drogy ukázal, že je řidič pod vlivem marihuany a amfetaminu. Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, což bezdůvodně odmítl. Další jízdu mu policisté zakázali a zadrželi řidičský průkaz. Případ zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ přiblížila třetí případ tisková mluvčí.

„Kolem třetí hodiny ve čtvrtek ráno zjistili policisté v Žižkově ulici v Havlíčkově Brodě u dvaatřicetiletého řidiče osobního vozu Citroen pozitivní výsledek zkoušky na amfetamin. Policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil. Na místě řidiči zakázali další jízdu, zda se bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy nebo z trestného činu určí výsledek znaleckého zkoumání z oboru lékařství odvětví toxikologie,“ uzavřela Stanislava Miláčková.

  • Facebook
  • Twitter