Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté z Vysočiny žádají v Bosně o jméno řidiče z incidentu v Okříškách

/
/
/
609 Zobrazení



Policisté z Vysočiny zjistili totožnost firmy, jejíž řidič kamionu, jedoucího od Jihlavy, v pondělí 12. října okolo jedenácté hodiny ohrozil na železničním přejezdu v Okříškách na Třebíčsku osobní vlak.

„Policisté se hned druhý den ráno obrátili na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém voze a jeho řidiči. Zveřejnili jsme fotografii vozu a od veřejnosti jsme ještě tentýž den odpoledne získali důležitý poznatek, že nákladní vozidlo zřejmě mířilo do jedné obce na Třebíčsku, kde nakládalo zboží. Tato informace se na základě dalšího šetření ukázala jako pravdivá. Podařilo se zjistit, že nákladní soupravu provozuje zahraniční spediční firma z Bosny a Hercegoviny. Kriminalisté nyní cestou mezinárodní policejní spolupráce požádali zahraniční kolegy o součinnost při ztotožnění řidiče jízdní soupravy, který se svým jednáním dopustil přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ přiblížila vyšetřování Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Kriminalisté podle slov Dany Čírtkové zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání tohoto přečinu, za který v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v trvání až dvou let.

Více o události zde.

  • Facebook
  • Twitter