Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté hledají svědky pondělní nehody na přejezdu v Okříškách

/
/
/
1271 Zobrazení



V pondělí 12. října vjel okolo jedenácté hodiny na železniční přejezd v Okříškách na Třebíčsku neznámý řidič nákladního vozu s návěsem a téměř došlo ke srážce s osobním vlakem.

Řidič nákladního auta, které projíždělo po silnici II/405 ve směru jízdy od Jihlavy, nerespektoval výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly a vjel na železniční přejezd v době, kdy se začaly sklápět závory železničního přejezdu.
„Po jejich sklopení řidič s nákladním vozem zůstal stát mezi sklopenými závorami. Na situaci naštěstí dokázal zareagovat strojvedoucí právě přijíždějícího vlaku, který přijížděl k železničnímu přejezdu a byl nucen urychleně zatáhnout rychlobrzdu vlaku se čtyřmi připojenými železničními vozy. Ve vlaku se v době události přepravovalo 22 cestujících, včetně průvodčího. Vlakovou soupravu se podařilo zastavit v bezprostřední blízkosti před stojícím nákladním vozem s návěsem. Poté řidič nákladního vozidla začal couvat, přičemž poškodil návěsem závory železničního přejezdu, následně využil zvednutí závor nacházejících se před nákladním vozidlem a z místa ujel. Nákladní vozidlo mělo pokračovat v jízdě po silnici ve směru na Třebíč,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, s tím, že řidič nákladního auta je podezřelý ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti a pátrají po něm policisté.

Ti se obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po neznámém voze a jeho řidiči. „Mělo by se jednat o nákladní soupravu složenou z tahače, který měl oranžovou kabinu a návěsu se šedou plachtou. Pomoci by nám mohli všichni řidiči, kteří projížděli v pondělí mezi 10.45–11.00 po silnici II/406 ve směru od Brtnice na Třebíč a mají ve svém vozidle palubní kameru. Stejně tak by nám při pátrání po voze a jeho řidiči pomohly záběry z kamer nebo svědectví řidičů, kteří kolem jedenácté hodiny projížděli po silnici II/405 v opačném směru, tedy ve směru od Třebíče na Okříšky. S případným svědectvím se obracejte na linku 158. Policisté by uvítali, kdyby se přihlásil samotný řidič vozidla nebo jeho provozovatel,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter