Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté upozorňují na víkendovou uzavírku dálnice na Vysočině

/
/
/
611 Zobrazení



V sobotu 30. října od 19.00 do do 7.00 v neděli 31. října bude na 90. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu uzavřený levý jízdní pruh. Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov budou z dálnice odklánět všechny vozy nad 12 tun na objízdnou trasu.

Opatření souvisí s úplnou uzavírkou dálnice D1 na 25. kilometru, kde budou probíhat osazení ocelové nosné konstrukce nadjezdu D1-031.

„Objízdná trasa je naplánovaná obousměrně z exitu 90 Humpolec, kde vozy nad 12 tun přijíždějící od Brna sjedou z dálnice D1 na silnici I/34 a poté budou pokračovat po silnici I/19, poté po silnici I/3 na exit 21 Mirošovice , kde se vrátí zpět na dálnici D1.

Pro vozy o hmotnosti do 12 tun je plánovaná objízdná trasa vedena také obousměrně mezi exity 21 a 41. Vozy do 12 tun hmotnosti jedoucí po dálnici D1 od Brna sjedou z dálnice na exitu 41 Šternov a po vyznačené objízdné trase budou pokračovat a na dálnici najedou zpět na exitu 21 Mirošovice,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, s tím, že do akce je na sobotníní noc zařazeno jedenáct hlídek z dálničního oddělení Velký Beranov.

„Policisté budou po celou noc odklánět na exitu 90 Humpolec nákladní vozy nad 12 tun z dálnice D1 a na dalších stanovištích budou po dobu dopravního omezení dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Stejně tak budeme dohlížet na plynulost provozu na objízdných trasách, které vedou po silnicích v našem kraji. S dálničními policisty budou také spolupracovat policisté z územního odboru Pelhřimov.Obracíme se na všechny řidiče zejména nákladních vozů o hmotnosti nad 12 tun, aby dbali při jízdě zvýšené opatrnosti, řídili se pokyny policistů a aby po objízdných trasách projížděli opatrně, a to zejména vzhledem k teplotám, které mohou být pod bodem mrazu. Na silnicích by se mohla tvořit námraza a mohly by se také objevit lokálně mlhy. Opatrnou jízdou a vzájemnou ohleduplností lze zabránit tomu, aby docházelo ke zbytečným dopravním nehodám nebo jiným mimořádným událostem,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter