Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté se v Havlíčkově Brodě zaměřili na alkohol u mládeže a řidičů

/
/
/
1376 Zobrazení



Na Havlíčkobrodsku v noci z pátku 28. na sobotu 29. února uskutečnila mimořádná policejní akce, která se zaměřila na požívání alkoholu mladistvými a řidiči.

Do akce, která začala včera večer po dvacáté hodně a byla ukončena v sobotu ve dvě hodiny ráno, se zapojilo sedmatřicet policisté z obvodního oddělení Havlíčkův Brod, policejní stanice Přibyslav, dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod, a také policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod.

„Cílem jedné části policejní akce byla eliminace negativního jevu konzumace alkoholických nápojů a jiných omamných a psychotropních látek nezletilými a mladistvými osobami, kontroly dodržování povinností stanovených zákonem o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

V rámci akce se policisté zaměřili také na silniční kontrolu vozidel a řidičů v Havlíčkově Brodě se zaměřením na vozidla TAXI a smluvní dopravy, zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči před a během jízdy. Policisté také pátrali i po odcizených motorových vozech, hledaných osobách a věcech. Zároveň kontrolovali používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, doklady předepsané k řízení motorových vozidel, technický stav vozidel, osvětlení, ale také zda řidiči během jízdy netelefonují. Namátkové kontroly řidičů motorových vozidel probíhaly v teritoriu obvodního oddělení Havlíčkův Brod a policejní stanice Přibyslav.

„Policisté se rozmístili na jedenáct stanovišť a zkontrolovali celkem 267 řidičů. Při kontrolách zjistili 18 přestupků v dopravě, za které v 17 případech uložili na místě pokutu v příkazním řízení. Přestupky se týkaly nepoužití bezpečnostních pásů, překročení nejvyšší povolené rychlosti při jízdě ve městě a v jednom případě měla u řidiče pozitivní výsledek provedená dechová zkouška – 0,51 promile alkoholu v dechu. Přestupek policisté zadokumentovali a předají k vyřízení do správního řízení. Řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu,“ dodala Dana Čírtková.

Policejní hlídky kontrolovaly restaurační zařízení, zejména jednu diskotéku v Havlíčkův Brod. „Zkontrolovali celkem 342 osob, v průběhu kontrol zjistili protiprávní jednání na diskotéce u čtrnácti mladistvých osob, které požily alkohol. Pět mladistvých osob kvůli vyšší hladiny alkoholu v dechu policisté zajistili a následně předali jejich zákonným zástupcům. Mimo kontrolu na přítomnost alkoholu v dechu byla souběžně prováděna i kontrola na užití jiných návykových látek, která byla ve všech případech negativní,“ doplnila tisková mluvčí.

Policejní akce s podobným zaměřením budou podle informací policistů na Vysočině probíhat v dalším období i na dalších místech.

  • Facebook
  • Twitter