Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté se opět zaměřili na přetížené kamiony, jedna ze souprav byla přetížena o deset tun

/
/
/
184 Zobrazení



Policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov na začátku víkendu kontrolovali dodržování právních předpisů ze strany řidičů a provozovatelů nákladní dopravy. Při kontrolách zjistili hříšníky, které čekají vysoké pokuty.

„Krátce po desáté hodině dopoledne v pátek 23. února kontrolovali na silnici II/602 na silniční odpočívce u Olešné na Pelhřimovsku jízdní soupravu složenou z tahače a přípojného vozidla. Jízdní souprava převážela dřevní kulatinu. U jízdní soupravy s českou registrační značkou nízkorychlostním kontrolním vážením zjistili překročení hodnot stanovených zvláštním právním předpisem. Kontrolní vážení jízdní soupravy ukázalo přetížení o 9 757 kilogramů, na místo 48 000 kilogramů souprava vykazovala 57 757 kilogramů.

Policisté budou i nadále v kontrolách přetížených kamionů pokračovat, foto: archiv Policie ČR


Dále zjistili přetížení další jízdní soupravy o 7 945 kilogramů a přetížení náprav jízdní soupravy o 4 043 kilogramů a 3 376 kilogramů. Tím ale problémy pro řidiče a dopravce nekončily. Měřením policisté zjistili také překročení největší povolené výšky jízdní soupravy, na místo povolených 4,08 metru souprava vykazovala 4,41 metru. Policisté uložili řidiči na místě pokutu v příkazním řízení v maximální možné výši, tedy 15 000 korun. Provozovatele oznámí správnímu orgánu, protože jde o přestupek podle zákona o pozemních komunikacích, kde činí výměra pokuty 9 000 korun za každou započatou tunu, která překračuje největší povolenou hmotnost vozidla nebo jízdní soupravy stanovenou zákonem o silničním provozu. Za přestupek provozovatele vozidla lze ve správním řízení uložit pokutu do výše 500 000 korun,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.


Kontroly dodržování hmotnostních limitů a rozměrů nákladu patří mezi priority odboru služby dopravní policie pro letošní rok, a proto v nich budou pravidelně pokračovat.

  • Facebook
  • Twitter