Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Vysočině slaví Den Policie České republiky

/
/
/
571 Zobrazení



Policisté na Vysočiny si v letošním roce připomínají desátý rok trvání samostatného krajského policejního ředitelství. Při této příležitosti proběhne tradiční promenádní koncert Hudby Hradní stráže a Policie České republiky pro veřejnost.

V úterý 18. června od 14.30 se koná koncert v Parku Gustava Mahlera v Benešově ulici v Jihlavě. Vstup na koncert je pro všechny zdarma.

Hudba Hradní stráže a Policie České republiky je velké hudební těleso, které déle než sedmdesát let vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí. Svým vznikem v roce 1945 orchestr navázal na bohatou tradici vojenských, policejních i četnických hudeb z období první československé republiky. Šlo totiž o hudební tělesa, která byla vždy neoddělitelnou součástí naší hudební kultury a zároveň ukázkou hudební vyspělosti národa. Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie České republiky patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě, především státních návštěv a nástupních audiencí velvyslanců. Orchestr je také významným kulturním reprezentantem Policie České republiky a zároveň plní veškeré služební úkoly vyplývající z tohoto postavení. V rámci koncertu v Jihlavě zazní nejen slavné světové melodie z policejních a kriminálních filmů a seriálů, ale posluchači se mohou těšit na některé populární melodie od známých českých i světových autorů.

  • Facebook
  • Twitter