Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Vysočině se v pátek zaměří na dodržování rychlosti

/
/
/
568 Zobrazení



Krajští policisté na Vysočině se v pátek 21. dubna zapojí do dopravně bezpečnostní akce nazvané Speed Marathon, která je zaměřená na dodržování stanovených rychlostních limitů ze strany řidičů na všech typech silnic, včetně dálnice.

„Na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit budou policisté provádět v průběhu celého dne měření rychlosti. Na výběru úseků se nepodílejí jen policisté, ale i samotní občané, kteří vybírali úseky, na kterých dopravně bezpečnostní akce proběhne. Cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích,“ popisuje Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Na Vysočině budou policisté měřit rychlost na dálnici D1 v celém jejím úseku a také na 65 různých místech dalších silnic regionu. Seznam těchto míst je dostupný na webu.

„Nepřiměřená rychlost v kombinaci s nevěnováním se řízení patří mezi nejčastější příčiny dopravních nehod, a to zejména těch, které končí tragicky nebo vážným zraněním účastníků,“ dodává Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter