Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Vysočině darují pravidelně krev a plazmu

/
/
/
909 Zobrazení



Policisté a občanští zaměstnanci Policie ČR v Třebíč se ve čtvrtek 17. května po čtvrté zapojili do dobročinné dárcovské akce Krvebraní, která se v Třebíči koná dvakrát ročně a od jejího prvního ročníku darovali třebíčští policisté krev nebo plazmu celkem sedmasedmdesátkrát.

Hromadně přišli darovat krev a plazmu a svým krokem tak pomáhají léčit a zachraňovat životy dalších lidí. Darování krve je velmi důležité a závisí na něm zdraví i životy těch, kteří ji potřebují. V medicíně má krev svoji nezastupitelnou roli, nelze ji uměle vyrobit a při léčení je nezbytná.

Třebíčští policisté darovali krevní plasmu, archiv Policie ČR

„Cílem jejich aktivity bylo pomoci tam, kde je to potřebné a současně motivovat k darování nejcennější tekutiny také ty, kteří o tomto kroku přemýšlejí, ale dosud k němu nepřistoupili. Do dobročinné akce se zapojilo celkem šestnáct policistů a občanských zaměstnanců. Kolegy svojí aktivní účastí podpořil i vedoucí územního odboru Petr Tomášek.

Třebíčští policisté darovali krevní plasmu, archiv Policie ČR

 

 

 

V převážné většině se jednalo o odběr krve, ale byla darována plazma. Od časných ranních hodin přicházeli na odběrové středisko policisté obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, služby kriminální policie a vyšetřování, i další policisté a občanští zaměstnanci. Mnozí z nich patří mezi pravidelné dárce krve a byli v minulosti za dárcovství také oceněni,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter