Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Bronz Šimona Jadrného ve dvouhře

/
/
/
987 Zobrazení



Zřejmě jedna z posledních sportovních akcí na dlouhou dobu se uplynulý víkend uskutečnila v Havířově, kde se hrálo odložené mistrovství České republiky dorostu ve stolním tenisu. Z HB Ostrov Havlíčkův Brod mohla nakonec ze zřejmých důvodů startovat pouze dvojice hráčů Šimon Jadrný a Matěj Záboj.

Přesto se havlíčkobrodská minivýprava nevrátila s prázdnou. Zasloužil se o to Šimon Jadrný. Osmnáctiletý stolní tenista ve dvouhře juniorů vybojoval bronzovou medaili, když v turnaji našel přemožitele až v semifinále, kde nestačil na pozdějšího vítěze Šimona Bělíka z TTC Ostrava 2016.

„Turnaj v Havířově hodnotím pozitivně, ačkoliv chybělo pár hráčů kvůli Covid-19. Soustředil jsem se hlavně na sebe. Myslím si, že jsem podal dobrý výkon. Jsem spokojený. Považuji to za jeden z největších úspěchů v mé kariéře. Zároveň mě ale mrzí, že se turnaje nemohli zúčastnit všichni,“ zhodnotil své vystoupení v Havířově Šimon Jadrný, pro kterého to byla už pátá medaile z českých mládežnických šampionátů. První ve dvouhře.

Šimon Jadrný se v Havířově rozloučil s dorosteneckou kategorií bronzovou medailí v singlu

Osmnáctiletý stolní tenista HB Ostrov překonal při své cestě na stupně vítězů tři překážky, která byla nejtěžší? „Pro mě byl nejtěžší zápas s Beránkem. Prohrával jsem už 1:3 na sety, ale nakonec se mi podařilo výsledek utkání otočit. Také čtvrtfinálový souboj o medaili se Štalzerem byl hodně těžký,“ uvedl Šimon Jadrný, jenž zároveň přiznal, že ostravský Adam Štalzer je pro něj hodně častým soupeřem… „S Adamem se dobře známe. Dalo se předpokládat, že to bude vyrovnaný zápas. Šel jsem do něj s tím, že je to těžký soupeř, se kterým to mám 50 na 50. Jsem rád, že se mi nakonec podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce.“

Pro rodáka z Jihlavy přitom nezačala letošní sezona zrovna ideálně. „Na konci srpna jsem musel jít na operaci s uchem, proto jsem nemohl měsíc trénovat. Teď se snažím tréninkové manko dohnat, co nejvíce to jde,“ prozradil Jadrný, který si pochvaloval prostory haly Tréninkového reprezentačního centra v Havířově: „V Havířově už jsem měl možnost hrát ligu, a tak to pro mě nebylo takové překvapení. Nová havířovská hala se mi libí, je v ní skvělé prostředí pro hráče. Jsem rád, že jsem si zde mohl opět zahrát.“

Momentka ze semifinálového utkání s pozdějším vítězem Šimonem Bělíkem

  • Facebook
  • Twitter