Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté dohlédnou na konec prázdnin a začátek školního roku i na silnicích Vysočiny

/
/
/
839 Zobrazení



Zvýšený silniční provoz a riziko možného nárůstu počtu dopravních nehod očekávají tradičně policisté na silnicích Vysočiny v nadcházejících několika dnech.

„Policisté na Vysočině připravili kromě zvýšeného dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na nadcházející víkend také mimořádnou dopravně bezpečnostní akci, jejímž cílem je kromě jiného zastavit negativní vývoj dopravní nehodovosti na Vysočině, zejména pokud jde o dopravní nehody s tragickými následky.
Policisté se v rámci víkendové akce zaměří na kontroly nejen na dálnici D1, ale také na silnicích nižších tříd v celém kraji. Budeme kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti na dálnici D1, kde se na Vysočině v současné době několik úseků modernizuje a kde je je snížena nejvyšší povolená rychlost,“ zdůvodňuje Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policejní hlídky budou kontrolovat všechny účastníky silničního provozu také na silnicích prvních tříd a silnicích nižších tříd nejen v průběhu dne, ale také ve večerních a nočních hodinách. „Budeme kontrolovat, jestli řidiči neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Kontrolovat budeme i technický stav vozidel. Zaměříme se také na kontrolu, zdali jsou převážené děti ve vozidlech řádně upevněné v dětských autosedačkách a zda sami řidič a jejich spolujezdci používají bezpečnostní pásy,“ dodává tisková mluvčí.

Řidiči by se měli podle rady policistů vydávat na cesty při návratu do svých domovů řádně odpočatí, v dobré psychické náladě a pohodě. „Zbytečná nervozita za volantem, spěch, nebezpečné předjíždění, rychlá jízda a v neposlední řadě také únava jsou prvotními příčinami zcela zbytečných dopravních nehod. Fatální následky může mít používání mobilního telefonu za volantem. Používání mobilního telefonu během jízdy je velmi častým přestupkem a viníkem mnoha dopravních nehod. Proto musí řidiči počítat při zjištění dopravního přestupku ze strany policistů s přísnými sankcemi,“ připomíná Dana Čírtková.

Se začátkem nového školního roku proběhne na Vysočině v průběhu prvního zářijového týdne tradiční dopravně bezpečnostní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne. Akce potrvá po celý první zářijový týden. Jednou z důležitých priorit policistů na Vysočině je podle slov Dany Čírtkové docílit vyšší bezpečnosti chodců v silničním provozu, a proto se policisté zaměří zejména na malé chodce Policisté budou proto dohlížet na bezpečné přecházení dětí po přechodech pro chodce zejména v blízkosti škol v rámci celého Kraje Vysočina.

„Výkon služby zaměříme v tyto dny na základě naší místní znalosti do míst v blízkosti školních a předškolních zařízení, tedy do míst s vysokou intenzitou silničního provozu, zvýšeným pohybem chodců a na dopravně riziková místa, kde v minulosti docházelo ke zvýšenému počtu dopravních nehod,“ doplnil David Jirák, pověřený vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter