Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policejní Speed marathon odhalil na Vysočině přes stovku hříšníků

/
/
/
638 Zobrazení



Během dopravně bezpečnostní akce Speed marathon zjistily čtyři desítky policistů ve čtvrtek 24. března na 166 dopravních přestupků, za které uložili na místě pokuty ve výši téměř 80 000 korun. Dva zjištěné přestupky zadokumentovali a odevzdali je k projednání příslušnému správnímu orgánu. Zkontrolovali 371 vozidel a 107 řidičům naměřili vyšší než povolenou rychlost.

„Z celkového počtu zjištěných přestupků se 107 týkalo porušení stanovených rychlostních limitů. Ve dvou případech řidiči před jízdou požili alkohol, ale nepřesáhly hodnotu jednoho promile. Řidiči se dopustili přestupku, za který jim před správním orgánem hrozí pokuta až 20 000 korun a zákaz řízení až na jeden rok. Tak vysoký počet přestupků překročení nejvyšší povolené rychlosti jsme zaznamenali i přesto, že byla veřejnost předem informována o celé akci a veřejnost také věděla, kde jsou vytipována konkrétní stanoviště pro měření rychlosti,“ komentoval výsledky akce policejní mluvčí Martin Hron.

Policisté navíc zjistili v sedmnácti případech porušení dopravních přestupků nepoužití zádržného systému, v šesti případech nevyhovující technický stav vozu a ve třech případech řidiči za volantem manipulovali s hovorovým zařízením.

Celoevropská dopravně bezpečnostní akce Speed marathon, která je zaměřena především na dodržování stanovených rychlostních limitů v obci i mimo ni, proběhla v rámci celé České republiky po sedmé. „Pro měření rychlosti si vytipovali policisté v našem kraji 55 míst a úsek dálnice D1. Většinu úseků si ale zvolili sami řidiči v rámci aplikace, do níž v předešlých týdnech místa zadávali. Nejvyšší počet míst pro měření rychlostních limitů byl vytipován na Třebíčsku a na Pelhřimovsku. Policisté vybírali místa na základě dopravně bezpečnostních analýz místa a lokality, kde dochází k četnějšímu porušování dopravních předpisů či dopravním nehodám. Na riziková místa pro měření rychlosti mohla upozornit jako v předchozích letech také široká veřejnost prostřednictvím webového portálu www.bezpecnecesty.cz,“ dodal Martin Hron.

  • Facebook
  • Twitter