Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pokoje nejmenších pacientů a jejich maminek v jihlavské nemocnice zdobí nové obrazy

/
/
/
1060 Zobrazení



Nové fotoobrazy na velkých plátnech zpříjemňují prostředí na všech pokojích oddělení šestinedělí a novorozenecké JIP dětského oddělení jihlavské nemocnice.

S nápadem přišly zdravotní sestřičky na základě zkušeností s maminkami. Na obrazech jsou uklidňující snímky, které zároveň edukují rodiče v péči o novorozence.

„Myšlenka velkých obrazů na plátně, ve smyslu vše na jednom místě, a viditelné ze všech míst pokoje, mi naskočila při edukaci maminky s dvojčátky na novorozenecké JIP,“ vysvětluje autorka myšlenky Simona Hájková a tím, proč neudělat stěny hezké a zároveň motivující a uklidňující. Znamenalo to zjistit celkové náklady na výrobu, vyřešit otázku financování, oslovit fotografa a maminku, která pomůže a bude souhlasit nejenom s focením, ale i se stálým zveřejněním fotografií.

To se podařilo a výsledkem je 28 obrazů na lakovaném plátně ve formátu 100 x 80 cm. Cílem myšlenky obrazů je kontakt maminky s novorozencem, vzájemné poznávání se a získávání jistoty v péči o miminko.

„Velký dík mamince s dvojčátky za dlouhé a trpělivé focení, fotografce Veronice Kružíkové za krásné fotografie a focení bez nároku na honorář, tiskárně RAZ DVA TISK za charitativní cenu i výrobu obrazů, a především Kavárně PASEKA, která darovala částku 30 000 korun dětskému oddělení na realizace celého projektu,“ jmenuje primář oddělení Martin Zimen.

  • Facebook
  • Twitter