Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podzimní Festival ptactva v Jihlavě

/
/
/
2318 Zobrazení



O víkendu 5. a 6. října se na území celé Evropy a střední Asie konal Festival ptactva. Guinessova kniha rekordů zmiňuje, že Festival ptactva je největším organizovaným pozorováním ptáků na světě. V Jihlavě se akce konala v neděli 6. října za podzimního počasí.

Děti si zasoutěžily ve správném popisu ptačího těla a byly odměněny.
Odměnou účastníkům bylo spatřených 216 jedinců z 29 pozorovaných druhů ptáků. Největším zážitkem bylo krmení hendikepovaného samečka poštolky obecné, jménem Cvrček, Dana Stejskala a ukázka letu poštolky za potravou na rukavici, Dan detailně povyprávěl o životě poštolek a využití pro sokolnictví, po vyfocení jsme pokračovali kolem rybníka na Zaječí skok a zpět.
Hlavní cenu, malovaný plechový hrneček si odnesl Jiří Němeček, který měl přesný odhad na množství druhů pozorovaných ptáků na celé vycházce.
Vycházku vedla členka České společnosti ornitologické Bára Kolmanová. Ceny do soutěží věnovalo Statutární město Jihlava. Výsledky této jedinečné akce naleznete na stránkách České společnosti ornitologické, k jejímuž pořádání se v České republice od roku 1994 připojila.

Seznam pozorovaných druhů ptáků dne 6. října v Jihlavě
(Podzimní Festival ptactva)

brhlík lesní
budníček menší
červenka obecná
datel černý
dlask tlustozobý
drozd kvíčala
drozd zpěvný
holub domácí
holub hřivnáč
hrdlička zahradní
káně lesní
konipas bílý
kos černý
krahujec obecný
králíček obecný
pěnice černohlavá
pěnkava obecná
poštolka obecná
rehek domácí
sojka obecná
strakapoud velký
strnad obecný
sýkora koňadra
sýkora modřinka
šoupálek dlouhoprstý
špaček obecný
volavka popelavá
vrabec polní
zvonek zelený

  • Facebook
  • Twitter