Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podpořte Domácí hospicovou péči, dostanete odměnu

/
/
/
796 Zobrazení



Ve středu 9. října se uskuteční sedmý ročník charitativní akce Koláč pro hospic, kterou tradičně pořádá Oblastní charita Žďár nad Sázavou. Sbírková kampaň, která se uskuteční v rámci Světového dne hospiců a paliativní péče, se koná napříč oblastními charitami Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina.

Kampaň se uskuteční opět v ulicích Žďáru nad Sázavou a nově i v Bystřici nad Pernštejnem.
Každoročním dodavatelem chutných koláčků jsou místní pekárny ENPEKA, a. s., Žďár nad Sázavou a Pekařství Řečice. V Bystřici nad Pernštejnem se do kampaně zapojí Pekařství Koudelka.
„Cílem této kampaně je podpora Domácí hospicové péče. Svým finančním příspěvkem podpoříte tuto službu a získáte sladký koláč od místních pekařů. Finanční prostředky, které budou vybrány, poputují na zabezpečení péče o nevyléčitelně nemocné,“ vysvětluje Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou, pod kterou Domácí hospicová péče spadá.
Žďárští občané budou moci kampaň Koláč pro hospic podpořit především u stánku na Horní ulici vedle firmy Vesna lahůdky v době od 8.00 do 16.00.
Před šestou hodinou ranní se přidají i zaměstnanci firmy Žďas, a. s., a zaměstnanci firmy Del, a. s., ve Strojírenské ulici ve Žďáře nad Sázavou, v pozdějších hodinách pak i zaměstnanci skupiny firem PKS.
Tradičně se také do kampaně zapojí i žďárská Poliklinika. Koláčky bude možné získat v kanceláři vrchní sestry Charitní ošetřovatelské služby od 8.00 do 12.00 (3. patro Polikliniky, naproti výtahům). Dále budou moci přispět i úředníci z Úřadu práce Žďár nad Sázavou a z Městského úřadu ve Žďáře nad Sázavou.
Během dopoledne bude možné potkat dvojice dobrovolníků s koláčky z řad studentů Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy zdravotnické na náměstí, pěší zóně a dalších frekventovaných místech Žďáru nad Sázavou.
V Bystřici nad Pernštejnem mohou zájemci získat koláčky na horním náměstí vedle prodejny Albert od 10.00 do 16.00. Díky vstřícnosti bystřického Gymnázia bude možné potkat v ranním čase i studenty s košíky naplněnými koláči. Do kampaně se zapojí i pracovníci a klienti denního stacionáře Rosa, kteří v dopoledním čase navštíví s koláčky i místní úřady. Od 9.00 do 14.00 je možné odměnit se koláčem i v Turistickém a informačním centru v Bystřici nad Pernštejnem.

Novinkou pro letošní rok je i virtuální podpora, kdy je možné přispět na Koláč pro hospic prostřednictvím portálu Darujspravne.cz a získat tak virtuální koláč. Tuto možnost může veřejnost využít v případě, že v den sbírky nemá možnost si koláč zakoupit na stánku nebo od charitních dobrovolníků.


Domácí hospicová péče je terénní služba žďárské Charity, která působí po celém okrese Žďár nad Sázavou. Služba poskytuje péči o těžce nevyléčitelně nemocné a umírající lidi a také podporu jejich blízkým pečujícím osobám. Tým pracovníků zahrnující lékaře, zdravotní sestry, pečovatelky, sociálního pracovníka, psychologa a duchovního umožňuje pacientovi setrvat v nemoci v jeho přirozeném domácím prostředí mezi svými blízkými až do konce života.

  • Facebook
  • Twitter