Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podezřelý z vraždy v Humpolci skončil ve vazbě, hrozí mu až výjimečný trest

/
/
/
672 Zobrazení



V jednom z místních barů v Humpolci našel v pátek 13. prosince ráno náhodný svědek ženu bez známek života. Při prvotním ohledání bylo jasné, že osmapadesátiletá barmanka zemřela násilnou smrtí. Pachatel byl v minulosti odsouzen za pokus o vraždu. 

Ještě v pátek odpoledne zadrželi kriminalisté muže, který byl důvodně podezřelý ze spáchání vraždy. „V sobotu 14. prosince vyšetřovatel zahájil trestní stíhání sedmačtyřicetiletého muže, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Pachatel využil svého práva a k případu odmítl vypovídat. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vypracování návrhu na jeho vzetí do vazby. Státní zástupce podal návrh na vazební stíhání a okresní soud v Pelhřimově dnes ráno akceptoval,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Policejní hlídka přímo od soudu eskortovala muže do vazební věznice.

„Jednalo se o vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem, ale k dalším detailům činu se nebudeme v tuto chvíli vyjadřovat s ohledem na rodinu zavražděné ženy,“ dodal Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina. Na místě činu i v jeho okolí se podařilo kriminalistům zajistit velké množství stop. U zadrženého muže kriminalisté zajistili různé věci, které zřejmě pocházejí z místa činu. Všechny se budou důkladně vyhodnocovat.

„Pachatel s trvalým bydlištěm ve Středočeském kraji pobýval v Humpolci na ubytovnách a pracoval zde jako dělník. Má trestní minulost – byl sedmkrát soudně trestán. V minulosti byl odsouzen k deseti letům odnětí svobody za spáchání vraždy ve stádiu pokusu. Z výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn v roce 2009,“ dodala Dana Čírtková s tím, že muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody v trvání až dvaceti let nebo výjimečný trest.

  • Facebook
  • Twitter