Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po stopách jihlavských příběhů

/
/
/
784 Zobrazení



Na konci dubna začal nový muzejní projekt Muzea Vysočiny Jihlava připravený díky podpoře statutárního města Jihlavy. Projekt Po stopách jihlavských příběhů nabídne v prvním dílu Les ve městě procházku do lesoparku Heulos, kterou je provede botanik Matěj Man z Botanického ústavu AVČR a informace o živočiších doplní zooložka jihlavského muzea Klára Bezděčková.

Projekt, který nese název Po stopách jihlavských příběhů, se skládá ze dvou tematických částí a klade si za cíl seznámit obyvatele města nejen s historií Jihlavy, ale přiblížit také její přírodní zajímavosti. Každá ze dvou částí programu se skládá z pěti přednášek, které se odehrají v online prostoru nebo v prostorách muzea či venku.
První tematický okruh se nazývá Za přírodou po Jihlavě. Během pěti procházek s odborníky nejen z jihlavského muzea si přiblíží zájemci faunu a floru míst, která třeba běžně navštěvují, ale nemají o nich dostatečné množství informací. První program se jmenuje Les ve městě a na procházku se vydají milovníci přírody do lesoparku Heulos, který leží nedaleko Masarykova náměstí. Místem je provede botanik Matěj Man z Botanického ústavu AVČR a informace o živočiších doplní vedoucí přírodovědného oddělení a zooložka muzea Klára Bezděčková. Další témata, na která se můžete v budoucnu těšit, se jmenují například: Městská divočina, Kde to v Jihlavě kvete a bzučí.

Druhým tematickým okruhem s názvem Jihlava vypráví provede zájemce známý hlas, který slýchájí každý čtvrtek na sociálních sítích jihlavského muzea. Program má za úkol přiblížit historii královského horního města. První program, který proběhne ve středu 5. května, nese název A tak jsem vznikla. Dále se mohou zájemci těšit na témata: Velké století, Iglau a další.
Už teď je vzhledem k epidemiologické situaci jisté, že první dva programy budou ke zhlédnutí pouze na sociálních sítích.

  • Facebook
  • Twitter