Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osmé místo v republice patří mladším žákům z Třebíče

/
/
/
992 Zobrazení



Nejlepší družstvo mladších žáků na Vysočině, takhle se může prezentovat tým HTK Třebíč. V květnu a červnu si výhrami v nejvyšší soutěži Jihomoravského tenisového svazu, MONETA – O putovní pohár prezidenta ČTS, nad kluby TC Brno a TK Zlín zajistil historicky první účast na Mistrovství České republiky konaném od 14. do 18. července ve Zlíně.

Ještě, než se vydalo ve středu družstvo do Zlína, čekalo všechny nominované malé úterní soustředění na kurtech HTK Třebíč. Sestava vedená dvěma trenéry, Karlem Outulným a Jaroslavem Bulantem, vyrazila na jihovýchodní Moravu v desetičlenném složení.
Mezi chlapci vyčnívala především trojice tenistů, která se o týden dříve účastnila republikového šampionátu jednotlivců, a to Radek Laššan, Tomáš Vomela a Šimon Dufek. Ti byli doplněni ještě o Patrika Lukše, Andrease Schneebauma a benjamínka týmu Matyáše Hubceje. I mezi dívkami byly dvě účastnice z MČR mladšího žactva Eliška Dřevojanová a Isabela Skořepová (hostující z TK Znojmo). Spolu s nimi se do nominace dostaly Anežka Dřevojanová (mladší sestra Elišky) a Laura Brodská. Ta se stejně jako Matyáš Hubcej narodila v roce 2011. Pro oba to tudíž byla velká zkušenost v jejich první sezóně. „Určitě jim to pomůže k dalšímu růstu a zlepšování se v příštích zápasech. Hlavně viděli to nejlepší, co český tenis v kategorii mladších žáků vůbec má, a to pro ně bude velká motivace,“ vyjádřil se na konto nejmladších členů sestavy trenér Jaroslav Bulant.


Nejprve se ve čtvrtek odehrály osmifinálové duely. HTK Třebíč narazil na TK Neridé. Zápasu jasně dominovalo družstvo z Vysočiny. Rozhodnuto bylo už po dvouhrách, a tak do čtyřhry mohli trenéři nasadit méně zkušené hráče a hráčky. Šance zahrát si aspoň jeden zápas se chopila čtveřice Andreas Schneebaum, Matyáš Hubcej, Laura Brodská a Anežka Dřevojanová. Pouze mladý pár dívek ve čtyřhře neuspěl a vítězství 8:1 posunulo horácký klub do čtvrtfinále.
Mezi nejlepší osmičkou se v pátek střetli se super silným výběrem TK AGROFERT Prostějov. Koncem června s jedním z favoritů na mistrovský titul prohráli 7:2 ve finále ligy O putovní pohár prezidenta ČTS, tentokrát byla prohra ještě krutější – 9:0 na zápasy a bez vyhraného setu. Za rozhodnutého stavu dostal opět ve čtyřhře příležitost mladý pár Brodská/A. Dřevojanová.


Víkend se nesl ve znamení boje o 1. až 4. místo, ale také 5. až 8. místo. Sobotní duel mezi HTK Třebíč a TK Slavia Plzeň byl nesmírně vyrovnaný a skončil nejtěsnějším možným rozdílem 5:4 ve prospěch klubu z východních Čech. Ve dvouhře si vítězství za třebíčský klub připsali Šimon Dufek a Tomáš Vomela, ve čtyřhře další dva body uhráli dvojice Lukš/Dufek a Dřevojanová/Skořepová. Rozhodující byl souboj jedničkových deblových párů chlapců. Vyrovnaný zápas rozhodl až super tiebreak, v němž zvítězila plzeňská sourozenecká dvojice Matěj a Štěpán Fejkovi nad duem Laššan/Vomela. V neděli čekal tým poslední zápas.
O sedmou příčku se utkali s SK Hamr. Body připsali jen Radek Laššan a Šimon Dufek, když oba vyhráli své zápasy ve dvouhře a společně čtyřhru. Výsledek 6:3 odsoudil Třebíč na konečnou osmou příčku. „S Plzní to bylo těsný a s Hamrem jsem si myslel, že můžeme vyhrát, ale i tak jsme s výsledkem docela spokojeni,“ zmínil po víkendových zápasech hráč HTK Šimon Dufek. „Už samotný postup na republiku byl pro tým úspěchem, že jsme postoupili do poslední fáze ještě větší. Škoda jen prohry 4:5 s Plzní, kdyby se nám podařilo vyhrát, tak by to byl obrovský úspěch, ale i tak osmé místo je pro klub super výsledek,“ zhodnotil počínání družstva na závěr Jaroslav Bulant.

  • Facebook
  • Twitter