Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po nehodě mezi Polnou a Dobronínem ve středu zahynul mladý řidič

/
/
/
1775 Zobrazení



Tragická dopravní nehoda se stala ve středu 22. srpna ve večerních hodinách na silnici II/348 mezi Dobronínem a Polnou na Jihlavsku krátce před dvaadvacátou hodinou. 

Jednadvacetiletý řidič projížděl s vozem Seat Ibiza od Polné k Dobronínu a nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivou zatáčkou dostal na přímém úseku smyk. Vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu, vozidlo náraz odmrštil zpět na komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který cestoval sám. Na místě nehody ho ošetřili zdravotníci a ve vážném stavu převezli do nemocnice v Brně. Na následky těžkých zranění v nemocnici zemřel. Dechová zkouška nemohla být provedena na místě dopravní nehody vzhledem k rozsahu zranění řidiče. Cestou operačního střediska byl zajištěn odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Vozidlo Seat Ibiza bylo na místě dopravní nehody zajištěno pro potřeby dalšího zkoumání. Při nehodě vznikla na vozidle hmotná škoda ve výši 50 000 korun,“ popsala havárii Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Ve středu 22. června před půl třetí odpoledne havarovala na křižovatce mezi letištěm Henčov a Herolticemi čtyřiašedesátiletá řidička s osobním vozem Škoda Fabia. „Projížděla po hlavní komunikaci ve směru jízdy od letiště Henčov k Herolticím, nepřizpůsobila rychlost jízdy a při projíždění levotočivé zatáčky vyjela s vozem vpravo mimo komunikaci, kde v travnatém příkopu havarovala.
Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky, která byla z místa dopravní nehody převezena vozidlem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice v Jihlavě na vyšetření. Ke zranění jiných osob nedošlo. Policisté u řidičky provedli dechovou zkouška na případnou přítomnost alkoholu. Její výsledek byl pozitivní – 1,97 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 2,05 a 2,02 promile alkoholu v dechu. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 50 000 korun. Řidičce policisté zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila druhu středeční nehodu Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter