Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po nárazu do stromu zemřel v pondělí na Jihlavsku spolujezdec z osobního auta

/
/
/
578 Zobrazení



V pondělí 29. března se okolo deváté hodiny ranní stala na silnici mezi Dolní Cerekví a Batelovem na Jihlavsku tragická dopravní nehoda osobního auta, ve kterém cestovaly dva lidé, řidič a spolujezdec, ten havárii nepřežil.

„Padesátiletý řidič osobního vozu Hyundai Tucson zřejmě předjížděl další vozidlo, manévr ale nezvládl, dostal smyk a auto skončilo v levém silničním příkopu po nárazu do stromu. Ke kontaktu s předjížděným vozidlem nedošlo. Při dopravní nehodě se těžce zranil sedmapadesátiletý spolujezdec, který na místě svému zranění podlehl. Řidič utrpěl lehké zranění. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Vozidlo bylo zajištěno pro účely trestního řízení,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a silnice II/ 639 je v současné době uzavřena. Na místo události vyjely dvě výjezdové skupiny z Jihlavy, pozemní záchranářská posádka a vrtulník letecké záchranné služby. „V osobním voze cestovaly dvě osoby, řidič utrpěl zranění lehčího charakteru a byl následně transportován do nemocnice v Jihlavě. Ze zdemolované kabiny bylo nutné vyprostit těžce zraněného spolujezdce. I přes maximální úsilí našich zdravotníků se ho bohužel nepodařilo zachránit a na místě svým vážným zraněním podlehl,“ potvrdil smutnou bilanci havárie Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

„Objízdná trasa pro veškerou dopravu je vedena po místní komunikaci ze Spělova na Batelov. Na místě události vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Jihlava, stále probíhá ohledání místa nehody a havarované vozidlo bude zajištěno pro účely trestního řízení,“ dodala Dana Čírtková. Podle jejích slov bylo místo nehody po třinácté hodině průjezdné.

Úvodní foto: Místo havárie na silnici mezi Spělovem a Batelovem na Jihlavsku, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter