Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Po dálnici muž převážel kokain, policisté ho na Vysočině zadrželi

/
/
/
2311 Zobrazení



Přibližně sto gramů kokainu vezl ve voze muž z Brněnska, kterého na dálnici D1 u Velkého Beranova na Vysočině kontrolovala hlídka celní správy. Droga byla určena k další distribuci, jihlavští kriminalisté kokain zajistili a jednačtyřicetiletý řidič skončil v policejní cele a kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání, obviněný je ze zvlášť závažného zločinu.

Vůz BMW zastavila hlídka Celní správy České republiky na dálnici na sjezdu na 119. kilometru ve směru na Brno. „Při kontrole nalezla hlídka v autě podezřelý balíček s bílou látkou a vzniklo podezření, že se jedná o kokain. Na místo byli přivoláni policisté a prověřování případu převzali kriminalisté oddělení obecné kriminality územního odboru Jihlava. Prohlédli vůz BMW, auto zajistili pro účely trestního řízení. Muže důvodně podezřelého ze spáchání drogové trestné činnosti kriminalisté zadrželi a skončil v policejní cele. Bílou látku, kterou v automobilu převážel, kriminalisté zajistili a bude podrobena expertíze na odborném policejním pracovišti. Jedná se o množství kolem sta gramů,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého muže. „Jednačtyřicetiletý muž z Brněnska byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ dodal Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

„Vzhledem k tomu, že muž převážel kolem sta gramů drogy, jedná se už o množství odpovídající značnému rozsahu a za spáchaný trestný čin tak hrozí přísnější postih,“ doplnil Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality s tím, že kokain je pro společnost látkou vysoce nebezpečnou a počet dávek, které by bylo možné z předmětného množství získat, je způsobilé zásobovat velký počet odběratelů na dlouhou dobu.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný zvlášť závažný zločin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel vedoucí jihlavských kriminalistů.

  • Facebook
  • Twitter