Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Plesová sezona klientů komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
983 Zobrazení



Dvanáct klientů Domova Háj, kteří žijí v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou, si užili bohatou plesovou sezónu, která pro ně končila v sobotu 7. března na 21. reprezentačním plese Českého červeného kříže v Havlíčkově Brodě.

Na ples je přijela do Světlé nad Sázavou osobně pozvat ředitelka Oblastního spolku Českého červeného kříže Ilona Loužecká, se svojí zástupkyní Janou Kudlovou. Společně si užili příjemné dopoledne, na kterém jim lidé z komunitního bydlení předali dárky, které vyrobili do tomboly pro hosty plesu.
Na sobotním plese si nejvíc užili na tanečním parketu, který byl jejich od první písničky. „Kapela Variace byla skvělá, navíc mám dnes narozeniny, a zahráli mi k nim – hned sérii šesti písniček. Jsem rád, že jsme opět na ples jeli.“ uvedl Mirek.
Hosté plesu ze Světlé nad Sázavou měli zájem také o společnou fotografii z fotokoutku, a zakoupení lístků do tomboly, ve které jim přálo štěstí. Plesu se účastnili nejen lidé z komunitního bydlení, ale pozvali si i jejich rodinné příslušníky. „I letos je tady se mnou sestra s neteří. Několikrát jsme si společně zatancovali. O termínu plesu jsem jí informoval v dopise hned, jak jsem se dozvěděl termín. Jsem rád, že sehnala vstupenky k našemu stolu.“, dodal Bohumil.
Kromě 21. reprezentačního plesu Českého červeného kříže v Havlíčkově Brodě, byli lidé z komunitního bydlení, už v lednu hosty maturitního plesu studentek střední odborné školy ve Světlé nad Sázavou, které během studia u nich na domech vykonávaly praxi. Další zájemci jeli ještě na Ples denního a týdenního stacionáře do Jihlavy, který se již tradičně koná v Hotelu Gustav Mahler, a měli možnost potkat se s kamarády a personál, který se jim v předchozích letech věnoval. Dále byli na maškarním bále ve Věžnici, kde jejich kostýmy zaujaly natolik, že získali nejvyšší ocenění.
Domov Háj prochází procesem transformace pobytových sociálních služeb. Důvodem transformace organizace je fakt, že pobytové služby osobám s mentálním a kombinovaným postižením jsou poskytovány v nevyhovujících prostorách budovy v Ledči nad Sázavou v části Háj, která se nachází mimo běžnou zástavbu města v lese. Komunitní bydlení ve Světlé nad Sázavou je první v projektu, díky kterému bude vytvořena síť domácností komunitního typu a návazných ambulantních služeb pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením v okrese Havlíčkův Brod – dalšími lokalitami budou právě Havlíčkův Brod, Ledeč nad Sázavou, Chotěboř a Golčův Jeníkov. Cílem služby je mimo jiné i zapojování klientů do místních aktivit – např. kulturních a společenských akcí, a odstraňování předsudků veřejnosti vůči lidem s mentálním a kombinovaným postižením.

  • Facebook
  • Twitter