Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Petr Máša vystavuje v havlíčkobrodské galerii

/
/
/
579 Zobrazení



V Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě je v současnosti k vidění výstava nazvaná Petr Máša Jednoduchost podstatného, kterou si mohou zájemci prohlédnout až do 1. května.

Po třech desetiletích se opět do havlíčkobrodské galerie vrací výtvarná tvorba přibyslavského rodáka Petra Máši.  Většina veřejnosti zná jeho restaurátorskou práci s kamenem, ale volnou tvorbu autor prezentuje velmi sporadicky. V ní na rozdíl od restaurování, může ztvárňovat své myšlenky a představy evokované četbou filozofů, teoretiků i významných umělců. Společným rysem jeho současné tvorby je hledání harmonie a jednoty kosmického řádu ve výrazné redukci barevnosti (čím více je světla, tím méně je barvy), tvarové jednoduchosti a akcentované nosnosti plochy. Přednost dostává prostor.

„Výtvarno je mi prostředkem pro sebezdokonalování. Cílem není dílo samo, cílem je výtvarný proces, kterým se snažím o vytvoření harmonického (někdy dynamického) celku,“ říká Petra Máša. V galerii představuje svou malbu a kresbu.

  • Facebook
  • Twitter