Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pět zraněných při dvou haváriích na Vysočině v úterý dopoledne

/
/
/
187 Zobrazení



Ke dvěma nehodám vyjížděli v úterý 16. dubna po ránu a dopoledne policisté a hasiči z Vysočiny na silnice Vysočiny. K první havárii došlo před osmou hodinou na Třebíčsku, před půl desátou se zranili tři lidé u Luk na Jihlavou.

Na silnici II/360 u Slavice na Třebíčsku  se srazilo pět osobních aut. „Při nehodě se dva účastníci lehce zranili, zdravotníci je převezli do nemocnice v Třebíči, na místě zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina, policisté provoz řídili kyvadlově.
Příčinou dopravní nehody byla zřejmě nepozornost řidičů, když první řidič odbočoval, a proto zpomalil, řidiči, jedoucí za ním, nedodrželi bezpečnou vzdálenost a postupně do sebe narazili. U všech účastníků policisté dechovými zkouškami vyloučili požití alkoholu,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

K čelnímu střetu dvou osobních aut došlo před půl desátou dopoledne na silnici u Luk nad Jihlavou. „Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Jihlavy. Při nehodě se zranili tři lidé. Dva zraněné převezli zdravotníci do nemocnice sanitními vozy, jednoho zraněného transportovali vrtulníkem. Zasahující hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ dodala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Srážka u Luk nad Jihlavou, foto: Policie ČR

Střetla se čelně osobní vozidla Renault a Škoda. „Při dopravní nehodě se zranilo pět osob, včetně dvou nezletilých dětí. Řidička osobního vozu Renault projížděla po silnici ve směru od Polné a z dosud nezjištěných příčin vjela do protisměru, kde se čelně střetla s osobním vozem Škoda. Řidičku z osobního vozu Škoda transportoval do zdravotnického zařízení vrtulník. Místo bylo po nehodě kvůli zásahu všech složek IZS průjezdné kyvadlově. Kolem půl dvanácté se podařilo následky nehody odstranit a v místě plně obnovit provoz. Případ dopravní nehody zadokumentovali k dalšímu šetření policisté z dopravního inspektorátu Jihlava,“ uzavřela Dana Čírtková.

Úvodní foto: Havárie u Luk nad Jihlavou, foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter