Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovský šachový turnaj

/
/
/
280 Zobrazení



Už po třetí pořádal Šachový oddíl TJ Spartak Pelhřimov, z. s., v sobotu 13. dubna ve sportovní hale v Pelhřimově v rámci akce Vysočina v pohybu Pelhřimovský šachový turnaj. Zahrát si mohli zdarma všichni příznivci šachu všech věkových kategoriích.

Celkem se královské hry zúčastnilo 62 hráčů/hráček. Hrál se jeden společný turnaj tempem 2 x 15 minut bez přídavku. Hráči byli vyhodnoceni ve dvou kategoriích – hráči narození 2010 a mladší a hráči narození do 2009.

Akce byla zároveň přihlášena do grantového programu Krajského šachového svazu Vysočina (KŠSV) Šachy na Vysočině a díky partnerům, kteří přispěli do cenového fondu (Jaroslav Hrala Pelhřimov, ZD Vysočina Želiv a Pelhřimovská sportovní, s. r. o.) si soutěžící odnášeli nejenom diplomy, medaile, ale i ceny.

Na důkaz toho, že tato hra je opravu pro všechny věkové kategorie, byli nejprve vyhodnoceni nejmladší hráči a nejstarší hráč.

Nejmladší hráčkou byla Izabela Hanzalová členka domácího oddílu.

Nejmladším hráčem byl Denis Rod žák ZŠ Batelov.

Nejstarším hráčem byl čestný člen domácího oddílu Jiří Jiroušek, který v 83 letech skončil v první polovině celkového pořadí na 25. místě se ziskem čtyř bodů.

Kategorie hráči narození do 2009

  1. Roman Vincze, ŠK TJ Jiskra Havlíčkův Brod, 6 bodů
  2. Robert Pavlíček, TJ Jiskra Humpolec, 5,5 bodu
  3. Jan Diviš, Gordic Jihlava, 5,5 bodu

Hráči, kteří se umístili na 2. až 6. místě měli bodový zisk 5,5 bodu a rozhodovalo pomocné hodnocení. Umístění hráčů do 15. místa bylo zároveň celkovým pořadím.

Kategorie hráči narození 2010 a mladší

  1. Nguen Tran Hiep Tomáš, ZŠ Horní Cerekev, 4,5 bodu
  2. Vojtěch Jirák, ŠK TJ Jiskra Havlíčkův Brod, 4 body
  3. Jakub Havlů, TJ Jiskra Humpolec, 4 body

Hráči, kteří se umístili na 2. až 6. místě v této kategorii měli bodový zisk čtyři body a opět rozhodovalo pomocné hodnocení.


Výsledky

Další akcí bude v sobotu 18. května osmý ročník šachového turnaje O Pelhřimovského pěšce, který se bude konat v Pelhřimově na VOŠ a Střední škole hotelové.

  • Facebook
  • Twitter