Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovští fotbalisté se stali dobrovolnými dárci krve

/
/
/
1008 Zobrazení



Na transfúzní stanici Nemocnice Pelhřimov dorazili ve středu 30. ledna hráči týmu FK Pelhřimov, aby se stali dobrovolnými dárci krve. Pro většinu z deseti fotbalistů to bylo vůbec poprvé, co darovali krev. Předtím ale museli podstoupit vstupní vyšetření lékařem a samozřejmě splňovat podmínky pro dárcovství. 

Spolupráci s FK Pelhřimov navázala pelhřimovská nemocnice v loňském roce, kdy pro ni klub uspořádal benefiční zápas, jehož výtěžek věnoval na dětské oddělení Nemocnice Pelhřimov. Ve vánočním čase pak navštívili malé pacienty, kteří museli být hospitalizováni v nemocnici a věnovali jim dárky pod stromeček i propagační věci s logem klubu.

Pelhřimovští fotbalisté při odběru krve

Sportovci jsou ideálními dárci krve i krevní plazmy, proto jsou v nemocnici rádi, že už v loňském roce se podařilo získat nové dárce z řad členů a příznivců florbalového týmu Pacovští Honzíci.
Darováním krve na oddělení hematologie a transfuziologie pomáhá každý i pacientům Nemocnice Pelhřimov, kteří potřebují transfuzi. Od července 2018 tak díky tomu dostávají plně deleukotizované transfuzní přípravky, které přinášejí menší imunitní zátěž pro příjemce. Oddělení hematologie a transfúziologie Nemocnice Pelhřimov samo vyrábí tyto transfuzní přípravky a nabízí je ostatním nemocnicím na Vysočině i mimo ni.

Pelhřimovští fotbalisté

Stále se mohou hlásit i zájemci o plazmaferetické odběry nebo krevní odběry z široké veřejnosti. Přihlásit se mohou přímo na oddělení na telefonním čísle 565 355 466. U plazmaferetických odběrů je podmínkou absolvování alespoň jednoho odběru plné krve na našem pracovišti, pak je možné přejít k odběrům plazmy.

  • Facebook
  • Twitter