Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nový sborník o historii Havlíčkobrodska

/
/
/
1215 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod a Moravský zemský archiv v Brně – Státní okresní archiv Havlíčkův Brod vydávají v současnosti sborník příspěvků o historii regionu Havlíčkobrodska. Jeho 32. číslo má 235 stran, na nichž najdou zájemci o historii čtrnáct článků témat týkajících se Brodu i jeho bezprostředního a širšího okolí.

Sborník obsahuje texty o založení pohledského kláštera, archeologických nálezech od Stříbrných Hor, válečných událostech roku 1618 na Německobrodsku, zaniklé sklárně v Rozsochatci a tamních sklářích, literárním odkazu chotěbořského rodáka Františka Slámy, polenském lékaři Janu Karasovi, německobrodských komunistech ve 30. letech 20. století, o hranicích katastru Golčova Jeníkova, golčojeníkovských novinách a časopisech, znovunalezeném křížovém kameni z Havlíčkova Brodu či o životě a díle pana Karla Janáčka ze Sobiňova.

Publikaci mohou zájemci zakoupit za 200 Kč v návštěvní době v sídle Muzea Vysočiny Havlíčkův Brod, případně ji objednat na e-mailové adrese muzea nebo přes muzejní e-shop.

  • Facebook
  • Twitter