Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovští borci na Czech Open ve wu-shu

/
/
/
714 Zobrazení



V sobotu 3. října proběhla soutěž s dodržením bezpečnostních opatření v sestavách wu-shu, kung-fu i čínském boxu (qinda a sanda) v Lounech s názvem Czech open WKS. Účastnili se i borci z Vysočiny.

I přes nepříznivý vývoj situace v ČR se organizátorům podařilo tuto soutěž uspořádat s poměrně velkým počtem soutěžících. Minivýprava z oddílu Wu-shu Pelhřimov rovněž přispěla svou účastí a přivezla dvě zlaté a dvě stříbrné medaile.

Sestavy jsou předváděny na ploše 14 x 8 metrů a soutěžící získávají bodové ohodnocení (podobně jako v gymnastice, krasobruslení…). Body se sčítají a nejvyšší výsledná známka rozhoduje o vítězi.

V čínském boxu, kromě úderů a kopacích technik, se mohou soupeři vystrkovat z ringu, jež je bez provazů, provádět porazové techniky, na které mají 3 vteřiny a kopy mohou být vedeny na hlavu i na stehna (lowkick) a nesmí se používat kolena. Pro urychlení soutěže byly medaile předávány hned po skončení dané kategorie.

Michal Roučka nastoupil v kategorii tradiční severní pěstní styl, kde vybojoval stříbrnou medaili. V kategorii krátkých zbraní vyhrál rovněž stříbrnou medaili s obou-ručním mečem.

Petr Vaculín nastoupil v kategorii veteráni, kde vybojoval zlatou medaili v pěstních stylech. V kategorii ohebné zbraně zvítězil s řetězem a získal pro Wu-shu Pelhřimov druhou zlatou medaili.

  • Facebook
  • Twitter