Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovským náměstím se linuly operní árie Miroslavy Časarové

/
/
/
966 Zobrazení



Slavnostní vernisáží nazvanou Zase spolu 2020 upozornil ve čtvrtek 30. července pelhřimovský Family Point na to, jak je důležité mezigenerační setkávání.

V úvodu vystoupila operní pěvkyně Miroslava Časarová, mimo jiné sólistka Hudby Hradní stráže a Police ČR, která pochází z malé vesničky u Humpolce.
K vidění byly tři desítky fotografií od amatérů i profesionálů a také kresby na mezigenerační téma. „Právě v uplynulém období, kdy se vnoučátka nemohla potkávat se svými babičkami a dědečky, si mnozí z nás uvědomili, jak je toto setkávání pro všechny důležité. Tyto nyní možná ještě vzácnější chvíle než kdy předtím jsme chtěli zvěčnit na fotografiích i obrázcích a povedlo se,“ zmiňuje Zuzana Havlová z Family Pointu Pelhřimov.
Organizátorky oslovily právě sopránistku Miroslavu Časarovou jako maminku dvou dětí, která se na jaře k aktuální situaci vyjádřila svou covid verzí árie Rusalka. Právě ta také zazněla na pelhřimovském náměstí. Hostem na akci byla také výtvarnice Jana Doubková se svou rodinou, rodačka z Pelhřimova. Studovala v Praze kresbu, sochu a instalaci, poté sbírala zkušenosti v Londýně jako ilustrátorka. Family Pointu Pelhřimov při této příležitosti věnovala kresbu tužkou a akvarelem nazvanou Zase u slepiček a jako dárek k vernisáži knihu vydavatelství Albatros O záhadném semínku s jejími ilustracemi, která může podle jejich slov právě vybízet ke společnému rodinnému čtení prarodičů a vnoučat. Nechyběla ani Petra Kratochvílová, ředitelka Domova pro seniory Pelhřimov, který s Family Pointem dlouhodobě spolupracuje, dál také zástupkyně Oddělení rodinné a seniorské politiky a rozvoje služeb Kraje Vysočina Stanislava Holbová a Ludmila Zemanová. Účastnili se také právnička a mediátorka Eva Decroix, Daria Čapková ze Sítě pro rodinu a zástupkyně mateřských center a partnerů.


Všechna díla na vernisáži pod širým nebem byla vystavená na speciálních výstavních panelech, které navrhly a sestavily samy organizátorky. „Řešily jsme finanční náročnost venkovních výstavních panelů a jejich uskladnění, nakonec jsme přišly s originálním nápadem, který materiálem podpořil největší výrobce plastových potrubních systému v republice, firma Osma z Komorovic. Díky tomu vznikl systém skládacích výstavních panelů, které mohou sloužit v interiéru i exteriéru,“ upřesňuje organizátorka Markéta Petrů z Family Pointu Pelhřimov.
Výstava bude nadále k vidění v prostorách pelhřimovského Family Pointu v přízemí budovy České spořitelny (Masarykovo nám. 30, Pelhřimov) a na podzim poputuje na další vybrané místo na Vysočině.

  • Facebook
  • Twitter