Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Příměstské tábory na Havlíčkobrodsku jsou plné

/
/
/
776 Zobrazení



Hlavním cílem příměstských táborů (PT) je nalezení způsobu, jak dětem a mladistvým ukázat, že volný čas se dá strávit zábavně, kreativně a pohybem. Jedním z pořadatelů PT je spolek Okolo Sázavy, který spolupracuje s havlíčkobrodským klubem Oko.

„Už třetím rokem se pořádají v klubu příměstské tábory. Jedná se o činnost v době prázdnin, kdy je menší, nebo žádný zájem o klubovou kulturu a venkovních akcí kromě středečního kulturního léta na náměstí nepořádáme tolik i vzhledem k počtu různých zavedených festivalů (byť letos je situace jiná). Hledali jsme vhodnou náplň pro toto období a tento projekt ji naplňuje vcelku dostatečně. Využíváme dotačního programu Evropské unie z Fondu zaměstnanosti, který nám pokrývá mzdové prostředky pro personál a částečně i režijní náklady spojené s nákupem animačních služeb. Tento program řeší podporu zaměstnanosti v regionech a příměstský tábor pomáhá pracujícím rodičům, což jsou podpořené osoby projektu, řešit dohled nad dětmi v době prázdnin a nebýt omezeni ve svých pracovních úkolech.
Bez podpory z dotačního programu Evropské unie by nebylo možno PT zajišťovat v tom rozsahu v jakém je bez vyšších finančních nároků na spoluúčast rodičů a pro mnohé by se služba stala nedostupnou. Účastník hradí pouze výdaje, které jsou v projektu nepřípustné například stravovací náklady,“ uvedla Juliána Sedláková, hlavní vedoucí tábora.
Obědy jsou řešeny dodavatelsky v Pivovarské restauraci v Havlíčkově Brodě. Pro účastníky s dietou (lepek, mléko apod.) dodavatel zajišťuje jídlo i s tímto omezením. Součástí stravování je i pravidelný pitný režim v místě PT.
Vedoucí vynikají v širokém spektru činnosti, od výtvarné činnosti po sportovní vyžití. Michal Domkář: sportovní a taneční vedoucí, Šárka Zadinová: taneční a divadelní instruktor, svačinář, a Martina Gicová: odborník na hry, výtvarný instruktor.
Základní myšlenkou tábora je divadelní představení na vybrané téma. Děti mají možnost vyzkoušet si a nacvičit představení přímo na divadelním pódiu s hudbou a světly. Na představení se děti přes týden připraví a to od výroby kostýmů a kulis přes tanec a dialogy po samotné představení. Scénář vzniká za spolupráce s dětmi. Divadlo vrcholí závěrečným krátkým představením pro rodiče. Celý týden zároveň probíhají týmové soutěže a hry. O PT je velký zájem a celkový počet pět týdnů byl bez problému obsazen.

  • Facebook
  • Twitter