Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovská firma získala za novou kolekci štětců dvě designová mezinárodní ocenění

/
/
/
905 Zobrazení



Štětec na natírání či lakování je klasika, která nechybí v žádné dílně. Pelhřimovská firma SPOKAR se spolu s designérem Petrem Novaguem rozhodla tuto klasiku inovovat. Nové štětce s názvem SPOKAR NOVA jsou lehčí, díky novému tvaru se s nimi lépe manipuluje a zakončení držadla se dá použít jako škrabka. Za svůj vzhled si štětec vysloužil už dvě mezinárodní ocenění v kategorii produktový design – Red Dot Design Award 2020 a iF Design Award 2021.

Nové štětce SPOKAR NOVA jsou určené pro profesionály i domácí kutily a natírání s nimi by mělo být jednodušší. Rukojeť s osmihranným průřezem se příjemně drží, štětec lze vždy bez problémů pootočit do té nejvhodnější pracovní polohy. Klínovité zakončení držadla může posloužit jako škrabka nebo špachtle. Štětce jsou osazeny syntetickými vlákny nejvyšší kvality, jejichž vlastnosti splňují nejpřísnější požadavky na kvalitní aplikaci všech druhů nátěrových hmot. Tvar nových štětců navrhl přední český designér Petr Novague a jeho nápad ocenila porota dvou věhlasných designérských soutěží – Red Dot Design Award a iF Design Award.
Důležitým faktorem při vývoji štětců SPOKAR NOVA byl také důraz na ohleduplnost k životnímu prostředí. Držadla štětců jsou dutá, čímž se minimalizovala spotřeba materiálu. Celý štětec je vyroben z plastu – rukojeť, zděř i vlákna osazení. Recyklace štětců po skončení jejich životnosti je tak mnohem snazší než u běžných štětců kombinující různé materiály.

NOVA uni, akryl, lazur


Štětce SPOKAR NOVA jsou nabízeny ve třech provedeních dle typu použití a v pěti různých velikostech.
• Štětec NOVA UNI s šedými vlákny je vhodný pro aplikaci všech druhů nátěrových hmot. Tento štětec výborně nasává barvu a účinně ji roztírá do rovnoměrné hladké kompaktní vrstvy.

NOVA

• Štětec NOVA AKRYL s modrými vlákny se uplatní při práci s vodou ředitelnými barvami vyšší hustoty, které se většinou hůře slévají. Jeho předností je vytvoření velmi hladkého povrchu nátěru.
• Štětec NOVA LAZUR se zelenými vlákny slouží pro nátěry lazurami, které účinně zapracovávají do povrchu dřeva.

Velikosti štětců NOVA

Více na: www.spokar.com

  • Facebook
  • Twitter