Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pavel Šporcl vystoupí koncem července v Přibyslavi

/
/
/
1232 Zobrazení



V pátek 30. července zavítá do Přibyslavi houslový virtuóz Pavel Šporcl, s programem Pocta Paganinimu vystoupí od 19.00 v přibyslavském farním kostele Narození sv. Jana Křtitele.

Pavel Šporcl – nazývaný houslistou 21. století – v programu představuje škálu technických i zvukových možností svého nástroje. Koncert provází slovem a příběhy ze života Niccoly Paganiniho, nejslavnějšího houslisty všech dob, i dalších skladatelů. Program zahrnuje skladby fenomenálního italského houslisty Niccolò Paganiniho (výběr z 24 Capricií), houslové skladby Johanna Sebastiana Bacha (ze Sonát partit pro sólové housle) a například i Eugène Ysaÿe, belgického virtuózního houslisty, skladatele a dirigenta přelomu 19. a 20. století, který byl nazýván Králem houslí.

V programu zazní také autorské skladby Pavla Šporcla, mimo jiné také unikátní Variace na píseň Kde domov můj.
Pavel Šporcl zahraje v Přibyslavi po šestnácti letech a můžeme tak zavzpomínat na rok 2005 a jeho vystoupení s mladými houslisty.
Vstupenky lze zakoupit v Informačním centru Přibyslav, kde je možné si vstupenky i rezervovat na telefonním čísle: 569 484 361.

  • Facebook
  • Twitter