Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pátek na Vysočině ve znamení havárií, jedno auto shořelo

/
/
/
444 Zobrazení



Hned několik havárií vyšetřovali policisté na začátku víkendu na Vysočině. Jedno auto při nehodě shořelo, u jedné hrál roli alkohol a šest účastníků se zranilo.

V pátek 20. srpna před šestnáctou hodinou došlo k dopravní nehodě na silnici II/403 v katastru Otína u Stonařova na Jihlavsku. „Devatenáctiletá řidička osobního auta Seat Cordoba projížděla po silnici ve směru od Otína směrem na Pavlov. Při jízdě neadekvátně zareagovala na předjíždění osobním autem, údajně se lekla a strhla řízení vpravo. Vyjela částečně mimo vozovku, poté vrátila zpět, dostala smyk, přejela do protisměru, přetočila se s vozem a přední částí vyjela vlevo mimo silnici, kde narazila do stromu,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Po dopravní nehodě začalo vozidlo hořet a před příjezdem hasičů celé shořelo. „Dechovou zkouškou policisté u řidičky vyloučili alkohol. Řidička si způsobila lehké zranění a byla na místě ošetřena lékařem zdravotnické záchranné služby. Věc dopravní nehody na místě vyřešili policisté uložením pokuty v příkazním řízení.

V pátek se po půl osmé večer stala dopravní nehoda na silnici II/351 v katastru Kamenice na Jihlavsku. „Třiatřicetiletý řidič jedoucí v motorovém voze Renault Clio ve směru od Kamenice k Věžnici nepřizpůsobil rychlost jízdy a při projíždění pravotočivou zatáčkou vyjel vlevo do protisměru. Narazil do protijedoucího tahače a návěsu.
Při dopravní nehodě se těžce zranil řidič osobního vozu, jehož na místě ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby a následně ho letecky transportovala do Nemocnice v Praze,“ doplnila tisková mluvčí, podle níž k jinému zranění nedošlo.
Při dopravní nehodě vznikla na havarovaných vozidlech škoda v celkové výši 100 000 korun. Obě vozidla byla po dopravní nehodě nepojízdná.  

Před sedmnáctou hodinou došlo k další dopravní nehodě nedaleko Bystřice nad Pernštejnem na Žďársku. „Devětatřicetiletá řidička s osobním vozem Opel Meriva přijížděla po silnici III. třídy ke křižovatce se silnicí I/19 a silnicí III/3853. Řidička zastavila s vozem na hranici křižovatky, poté se ale rozjela a začala odbočovat vlevo na silnici I/19 ve směru k Bystřici nad Pernštejnem. Přitom ale nedala přednost v jízdě řidiči jedoucímu s motocyklem Kawasaki po silnici I/19 ve směru od Bystřice nad Pernštejnem k Rovnému. Došlo ke střetu, řidič motocyklu přejel vlevo mimo silnici do pole, kde havaroval. Devatenáctiletý řidič motocyklu byl následně z místa dopravní nehody převezen vozem zdravotnické záchranné služby do Nemocnice Nové Město na Moravě na vyšetření. Zda řidič motocyklu při dopravní nehodě utrpěl zranění, se provedeným šetřením nepodařilo zjistit, neboť se řidič ke svému případnému zranění odmítnul vyjádřit a nedal souhlas s vydáním lékařské zprávy. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ dodala Dana Čírtková. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na obou vozidlech v celkové výši 90 000 korun. U obou řidičů policisté nezjistili alkohol.

Kolem půl páté odpoledne vyjížděli policisté na Havlíčkobrodsku k dalšímu střetu osobního auta s motocyklem, který řídil dvacetiletá řidička. „Policisté na místě zjistili, že dvaaosmdesátiletý řidič vozu Škoda, který jel od České Jablonné ve směru ke křižovatce se silnicí II/351 a hodlal odbočit vlevo ve směru na Brzkov. V okamžiku, když vjel do křižovatky a odbočoval vlevo, tak nedal přednost v dvacetileté řidičce motocyklu Honda, která jela po hlavní komunikaci ve směru od Přibyslavi a k řidiči přijížděla z pravé strany z jeho pohledu jízdy. Po nárazu spadl motocykl na zem a skončil vpravo mimo vozovku v silničním příkopu. Vozidlo Škoda zůstalo na silnici u pravého okraje. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky motocyklu, kterou z místa letecky transportovala do nemocnice v Brně. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ uvedla tisková mluvčí.
U obou řidičů policisté alkohol nezjistili.

Před patnáctou hodinou se stala havárie v Pelhřimově. „Nezletilý cyklista na jízdním kole jel po travnaté ploše podél budovy Domova pro seniory v Pelhřimově a jel směrem na Radětínskou ulici. Při vjíždění z místa mimo silnici na Radětínskou ulici nedal přednost v jízdě zprava osobnímu autu Suzuki Grand Vitara, jehož řidič projížděl, který po Radětínské ulici ve směru od Pražské ulici. Následně došlo ke střetu cyklisty a osobního auta. Při dopravní nehodě se osmiletý cyklista zranil a byl převezen vozem zdravotnické záchranné služby do nemocnice Pelhřimov k dalšímu vyšetření. Řidič osobního automobilu byl nezraněn. Ani u čtyřiadvacetiletého řidiče osobního auta nezjistili policisté požití alkoholu. ‚
Jinak tomu bylo u poslední páteční havárie na Třebíčsku. „Dvacetiletý řidič vozu Audi po předchozím požití alkoholických nápojů usedl za volant a projížděl po silnici II/411 ve směru od Dešova na Nové Syrovice, kde způsobil kolem sedmnácté hodiny odpoledne v katastru Nových Syrovic dopravní nehodu. Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a při jízdě levotočivou zatáčkou v klesání vlivem rychlosti a své opilosti dostal smyk, který nevyrovnal. Vyjel do protisměru a dále vlevo až za její levý okraj do travnatého silničního příkopu. Poté se vozidlo odrazilo a havarovalo v poli. Policisté u řidiče zjistili dechovou zkouškou 1,87 promile alkoholu v dechu, což potvrdily i opakovaná dechová zkouška. Při dopravní nehodě se zranil řidič, kterého zdravotníci převezli do nemocnice v Třebíči,“ uzavřela Dana Čírtková. Řidiči policisté na místě zadrželi řidičský průkaz. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 50 000 korun.

  • Facebook
  • Twitter