Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Párty a odpočinek – byla by to nemožná mise?

/
/
/
1373 Zobrazení



V Budapešti je mnoho zábavních podniků pro mladé lidi a turisty, kteří chtějí pořádat párty. Ve sklepě nebo sousedství bytů porazily ticho města ve stravovacích a hudebních zařízeních v suterénu nebo sousedství bytů párty, hlasitá hudba a hluk nadšených hostů.

Pro obyvatele oblasti nemůže být snadné tuto situaci vydržet. Po dlouhém a namáhavém dni si většina lidí chce jen odpočinout a odpočinout si v klidu svého domova. Ticho však narušuje bušení hudby a rikši z diskoték a nočních klubů.

Jak se vyhnout konfliktu mezi pohostinskými jednotkami a těmi, kteří žijí poblíž?

Není třeba okamžitě zlomit hlavu těm, kteří žijí poblíž nočních hudebních nočních klubů na cestách. Podávání policejních zpráv a stížností není vždy účelné a nemusí být dobrým řešením zavřít některé oblíbené restaurace kvůli nespokojeným čtvrtím. Byly by ztraceny práce a živobytí. Lze však pochopit i sousedy, kteří touží po klidném domě. Mírové soužití je možné a nevyžaduje žádné zvláštní úsilí ani vážné finanční výdaje. Majitelé zábavních a stravovacích zařízení působících v budovách bytů nebo v blízkosti obytných oblastí by měli vzít v úvahu akustiku dané místnosti. Stavební materiály používané ve starších budovách nemají zvukově izolační nebo zvukově izolační vlastnosti. Proto je nutné dodatečné vybavení. Ošetření stěn a stropů panely pohlcujícími zvuk výrazně tlumí zvuky a odrazy, čímž se zklidňuje život sousedních lidí, zatímco zábavy se nemusí vzdát ani publikum v hospodách, diskotékách a klubech. Budapešťské noční kluby jsou také velmi oblíbené u turistů a velká část příjmů z pohostinství pochází z cestovního ruchu. Nikdo však nechce neustálý boj nebo debatu s okolím. V zájmu obou stran je třeba hledat kompromisní řešení. Vyplatí se však nejen zajistit zvukovou izolaci v místnostech, kde se konají večírky, ale také provést protihlukovou ochranu nad / vedle bytů. V případě bytů je kromě akustické úpravy stěn a stropu také důležité provést zvukovou izolaci podlah a oken (bass trap)! Před okna lze umístit zvukotěsné závěsy a na podlahy lze pokládat akustické koberce – nejlépe na co největší plochu. Tyto speciální materiály, speciálně vyvinuté pro absorpci zvuku a redukci hluku, velmi pomáhají tlumit infiltrační zvuky.

Užitečné a dekorativní řešení

Akustické prvky jsou kromě své účinnosti také dekorativními bytovými doplňky, které lze díky rozmanitému výběru barev a vzorů snadno integrovat do jakéhokoli stylu místnosti. Kromě zvukové izolace na hudebních místech tyto akustické panely dokonce vylepšují prostorový zvuk! Takže můžeme zasáhnout dva ptáky jedním kamenem! Mírový vztah lze navázat s obyvateli, kteří chtějí klid, a můžeme dokonce vylepšit hudební zážitek vytvořením jasnějšího a krásnějšího zvuku.

Pojďme mít párty!

Hudba a tanec, párty s přáteli pomáhají zmírnit stres a napětí, rozveselit a nabít energii. Je však stejně důležité mít možnost klidně a nerušeně relaxovat, a to vyžaduje odfiltrování šumu. S trochou pozornosti tyto dvě činnosti do sebe zapadají, aniž by bylo nutné je obtěžovat, nenávidět a stěžovat si. V nově postavených vlastnostech by měl být už v návrhu kladen větší důraz na akustické faktory. Ale většina nočních klubů je umístěna ve starším typu budovy, takže je nutné udělat vše pro to, aby nedocházelo k rušení obyvatel hlukem párty a hudbou tekoucí z reproduktorů.

  • Facebook
  • Twitter