Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Památný den sokolstva v Jihlavě: vlajka na radnici i lampionový průvod

/
/
/
276 Zobrazení



Jihlavskou radnici zdobí sokolská vlajka. V pátek 6. října ji tam vyvěsilo 27 členů Sokola za přítomnosti primátora Petra Ryšky a jeho náměstků Radka Popelky a Richarda Šedivého. Sokol Jihlava připravil program k Památnému dni sokolstva, který připadá na neděli 8. října. Akce se mohou zúčastnit nejen členové, ale kdokoli.

Je to jedna z akcí, kterou si jihlavští sokolové připomínají Památný den sokolstva. Ten připadá na neděli 8. října. A právě v neděli se v DIOD uskuteční i celý hlavní program. Začátek je v 17.00.

Členové Sokola Jihlava chtějí na akci přiblížit dětem důvody, proč si Památný den sokolstva připomínají. „Chceme s nimi mluvit o době, kdy odvaha a morální hodnoty byly jednou z nejcennějších zbraní v boji proti násilí a totalitnímu režimu. I za cenu vlastních životů členové Sokola prokázali, že jsou připraveni za svobodu a demokracii bojovat,“ uvedl starosta Sokola Jihlava Martin Zuzaňák.

Součástí programu bude i malování obrázků, které účastníci nalepí na velkoformátové sokolské srdce. „To pak umístíme na prosklenou stěnu sokolovny,“ dodal Martin Zuzaňák.

Celý program zakončí lampionovým průvodem od sokolovny k soše prezidenta T.G. Masaryka, kam sokolové položí věnec a účastníci mohou zapálit svíčku jako vzpomínku za zemřelé sokolské sestry a bratry. Programu se mohou zúčastnit nejen členové Sokola Jihlava, ale kdokoli z veřejnosti. 

  • Facebook
  • Twitter