Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Památkáři vydávají knihu o lidové architektuře na Vysočině

/
/
/
1014 Zobrazení



Národní památkový ústav v Telči vydává novou publikaci o lidové architektuře. Zabývá se problematikou zděných venkovských domů z 19. století na území Kraje Vysočina a jejich štukovou výzdobou. Kniha, jejímž autorem je Ivan Minář, bude prezentována na několika místech v regionu.

„Knihou Ivana Mináře dostávají čtenáři do rukou významnou práci o výjimečném odborném tématu, které je důležité v rámci poznávání kulturní historie a také pro péči o historický stavební fond,“ konstatuje recenzent knihy a Minářův učitel profesor Jiří Škabrada.

Slavnostní křest knihy Lidová architektura v Kraji Vysočina: zděné stavby 19. století proběhne ve čtvrtek 21. listopadu v 18.00 v Lannerově domě v Telči (Hradecká 6). Předpremiéra proběhne na Gymnáziu a Střední odborné škole Moravské Budějovice (Tyršova 365) ve čtvrtek 21. listopadu v 15.00 v rámci Dne otevřených dveří. Kniha bude také představena veřejnosti v pátek 22. listopadu v 18.00 v Krajské knihovně Vysočiny Havlíčkův Brod (sál Staré radnice, Havlíčkovo náměstí 87).

  • Facebook
  • Twitter