Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pacienti na chemostacionáři jihlavské nemocnice mají pohodlnější křesla

/
/
/
220 Zobrazení



Novými komfortními křesly je vybavený chemostacionář jihlavské nemocnice. Tráví v nich čas pacienti, kteří jsou léčeni chemoterapií, imunoterapií a biologickou léčbou. Křesla splňují nároky jak z hlediska ergonometrie, tak funkčnosti, jsou měkká, pohodlná, polohovatelná a snadno přístupná pro personál.

K výměně křesel došlo v celém zázemí chemostacionáře. V křeslech pacienti tráví mnohdy několik hodin, proto je důležité, aby se v nich cítili dobře. „Někdo si čte, jiný poslouchá hudbu. Chemoterapie trvá i několik hodin, proto je pohodlí důležité,“ říká vrchní sestra onkologického oddělení Marta Doskočilová.
Chemostacionář je místo, kde se podává pacientům tzv. systémové léčba. Dnes už nejde jen o chemoterapii, ale především moderní a vysoce účinnou imunoterapii a biologickou léčbu. Tyto nové způsoby léčby na rozdíl od cytostatik svůj protinádorové působení více soustředí na nádorové buňky a zdravé buňky nejsou tolik poškozovány. O ambulantní léčbu je velký zájem, protože umožňuje podat vysoce specializovanou onkologickou léčbu bez nutnosti hospitalizace.


Jihlavská nemocnice je zároveň Komplexním onkologickým centrem, jedním z 15 v celé České republice. Chemostacionářem prochází ročně více než 1000 pacientů. Počet pacientů na biologické léčbě nebo imunoterapii je 2,5x vyšší než v roce 2020, výrazně narostl i počet aplikací. Celkem se pořídilo 10 nových křesel, celková cena na jejich pořízení byla 1 194 000 korun.

  • Facebook
  • Twitter